agențiile de turism din sibiu în pragul falimentului - vânzările de sejururi s-au dus în cap
Sursa: trendshrb.ro

Pandemia a distrus în totalitate apetitul românilor pentru vacanţe în afara ţării. Agențiile de turism din Sibiu sunt afectate grav în urma acestui fapt, spunând că pagubele sunt uriașe.

Restricţiile drastice de călătorie impuse în martie, unele dintre ele prelungite până astăzi, au golit buzunarele agenţiilor de turism din Sibiu, care au ajuns în situaţia în care înregistrează încasări modice de luni întregi, însă au volume de muncă mult mai mari decât în mod normal, fiind nevoite să reprogrameze vacanţele eşuate.

“Numărul cererilor a scăzut foarte mult, turismul a avut de suferit cel mai mult în această perioadă. Comparativ cu anul trecut, vânzările au scăzut cu 80%. Foarte multe persoane au anulat concediile, unii dintre ei au ales să reprogrameze sejurul pentru anul viitor. Mai sunt și unii care nu au fost hotărâți și au droit să primească un voucher pentru a putea folosi banii anul viitor”, spune Diana Lazăr de la Agenția Sobis din Sibiu.

Reprezentanții agențiilor de turism din Sibiu spun că prețurile din această perioadă sunt mult mai mici decât în anii trecuți, în special pentru destinațiile mai luxoase din Grecia, Turcia și Egipt. “Foarte multă lume a anulat vacanţele. Anul acesta, numărul cererilor a scăzut cu 90 %. Domeniul este extrem de afectat. Deși prețurile sunt foarte avantajoase pentru perioada aceasta, oamenii se tem și aleg să anuleze sau să reprogrameze sejurul. Majoritatea aleg să meargă aici, la noi, deși e mult mai scump. De exemplu pentru Egipt, sunt oferte extrem de avantajoase, așa prețuri nu au fost și cu siguranță nu vor mai fi la anul.”, spune Adrian Barbasu de la  Topping Travel Sibiu.

Deși prețurile sunt accesibile, oamenilor le este frică să meargă, din cauza instabilității situației și a faptului că regulile se schimbă de la o zi la alta.

„Tot sectorul turismului este foarte afectat și au fost mai puține cereri in această perioadă. Majoritatea turiștilor au reprogramat pentru anul viitor. Prețurile sunt diferite, oferte de last minute se pot găsi mereu, dar din cauza restricțiilor, oamenii nu se decid.”, spun consultanții în turism de la o agenție de turism din Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu