protest la sibiu - mai multe terase își întrerup activitatea - „poate așa țin cont de noi”

Mai mulți proprietari de terase din Sibiu se alătură protestului HoReCa de miercuri. Timp de o oră, aceștia întrerup activitatea. Patronii și angajații protestează din dorința de a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de oameni care lucrează în această industrie. 

„Ignoranța autorităților este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria HORECA participă la protestul de miercuri, 19 august, pentru a trage impreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, se arată în descrierea evenimentului „Protest Horeca 19.08” de pe Facebook.

Mulți dintre patronii sibieni au ales să se alăture protestului de miercuri cu speranța că nemulțumirile lor vor fi auzite.

„Da, participăm la protestul de miercuri. Eu cred că acesta este un semnal de alarmă. Poate așa țin cont de noi. E dificilă situația actuală. Oamenii vin la 10 la terasă, iar la 12 trebuie să îi dăm afară”, spune Adrian Barbu, manager Cotton Restaurant.

„Vom participa la protest, miercuri de la ora 17,00 la ora 18,00. Noua măsura a închiderii teraselor la ora 24,00 pe noi nu ne-a afectat atât de tare, fiindcă oricum închideam la ora 01,00. Dar vinerea și sâmbătă, când oamenii vor să stea mai mult afară, să se relaxeze… atunci e un disconfort. Așadar, luăm parte la protest”, spune și Radu Cristian, patron Play Off și JOYME Pub.

CITEȘTE ȘI: Patronii teraselor din Sibiu, nemulțumiți de noile măsuri – „Reacționăm pripit și abuziv. Cazurile COVID sunt în instituții, nu la terase”

Astfel, miercuri, între orele 17:00 și 18:00, patronii și angajații întrerup vânzarea și se poziționează în fața restaurantelor și a teraselor cu pancarte, exprimându-și pașnic și conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19 nemulțumirea față de măsurile adoptate.

Protestul este inițiat de Organizația Patronală HORA,autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, ce are misiunea de a susține și de a promova interesele și valorile comune ale membrilor săi, pe plan național și internațional.

Ultima oră

Comentariul meu