Nouă sibieni declaraţi vindecaţi de coronavirus s-au reinfectat - Cât timp ne protejează anticorpii
Sursa: viacluj.tv

Epidemia de coronavirus evoluează cu pași grăbiți, numărul cazurilor fiind în creștere de la o zi la alta. Odată cu ridicarea stării de urgență și cu instalarea noilor măsuri de relaxare, numărul de infectări noi a crescut de la o zi la alta, ajungând să atingă noi recorduri de la o zi la alta.

Noul coronavirus COVID-19 reprezintă o tulpina de coronavirus care nu a mai fost identificată anterior la om şi, prin urmare, reprezintă motiv de îngrijorare pentru sănătatea publică, mai ales, având în vedere că există puţine cunoştinţe despre caracteristicile virusului, despre modalitatea de transmitere între oameni şi despre severitatea şi tratarea infecţiilor rezultate.

Poți avea COVID-19 de două ori?

Un nou studiu științific pune la îndoială ideea avansată pe la începutul pandemiei, conform căreia cei vindecați de COVID-19 ar putea primi un „pașaport de imunitate”. COVID-19 este o boală prea nouă pentru a ști în ce categorie se încadrează, dar tot mai desele cazuri de posibile reinfectări sunt îngrijorătoare.

Epidemia cauzată de noul coronavirus este în plină evoluție și la Sibiu, cu cazuri noi în fiecare zi.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1.223 de persoane, dintre care 1.148 sunt adulți iar 76 copii. Până la data curentă au fost vindecate 749 de persoane, iar 74 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. De la începutul pandemiei și până în prezent, nouă persoane vindecate au fost reconfirmate cu noul coronavirus, iar șase dintre acestea s-au vindecat. Pacienții vindecați își pierd anticorpii anti- COVID-19 în câteva luni de la vindecare și pot fi din nou infectați. Concret, pacienții infectați cu COVID-19 își pierd anticorpii specifici virusului care se formează mai lent, asociați cu imunitate pe termen lung, în câteva săptămâni sau luni după recuperare. Majoritatea persoanelor infectate produc anticorpi, chiar și cantități mici ale acestor anticorpi pot neutraliza virusul in vitro.

Ultima oră