ce facem în weekend la sibiu - super concert mihail, seară de film și teatru

Sibiul revine ușor, ușor la viață. O serie de evenimente au loc și în acest sfârșit de săptămână, pe care nu trebuie să le ratăm. Ascultăm muzică live, mergem la film, la teatru și urmărim online Raliul Sibiului. Amintim aici și un super-concert Mihail, ce se va desfășura pe terasa de la JoyMe Pub. 

Weekend-ul se anunță plin de evenimente la Sibiu. Concert, film, teatru, raliu și, dacă vremea ține cu noi, bălăceală la lacurile din Ocna, drumeții pe munte, plimbări prin parc cu prietenii și familia. Am selectat pentru voi cele mai importante evenimente ale sfârșitului de săptămână.

VINERI

Muzeul ASTRA organizează, începând de vineri și până duminică, cea de-a XXXVII-a ediție a Târgului Creatorilor Populari din România. În cadrul evenimentului vor participa peste 250 creatori populari din toate regiunile țării. La ediția din acest an, ca element inedit, vor fi prezenți alături de meșteșugarii consacrați foști, actuali sau viitori „olimpici” participanți de-a lungul timpului la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”, însoțiți de instructorii lor. Un eveniment la care putem participa cu familia și prietenii. Detalii despre program găsiți AICI. ce facem în weekend la sibiu - super concert mihail, seară de film și teatru

După mai multe luni de restricții, Sibiul redevine capitala motorsportului românesc. Între 14 și 15 august 2020, inima țării își va dezvălui frumusețea pură, iar cei mai buni piloți din țară vor avea ocazia să și testeze la maxim energiile, pe trasee senzaționale și extrem de solicitante. Vorbim despre Raliul Sibiului, un eveniment ce poate fi urmărit online, fiindcă organizatorii vor transmite LIVE cele mai importante momente. Programul poate fi consultat AICI. raliul sibiului

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu aduce de la ora 19,00, în online, un spectacol inedit – „Felii”. Prețul unui bilet este 30 de lei.

O singură actriță. Șapte identități. Și tot atâtea personaje fascinante care îl invită pe spectator într-un periplu alert prin abisurile sufletului feminin care suferă, iubește și iartă cu aceeași intensitate. Ofelia Popii ne oferă prin spectacolul „Felii”, semnat de Lia Bugnar, o experiență halucinantă, compunând, cu o versatilitate incredibilă, o partitură amplă de emoții și individualități ce sondează scenarii variate ale raporturilor interumane, într-o poveste universală despre fragilitatea și forța femeii.

SÂMBĂTĂ

Sâmbătă suntem invitați, alături de micuții noștri, în curtea interioară a Teatrului „Gong”. Spectacolul „Da Yang şi Prinţesa Da Yin” începe la ora 10,00, iar prețul unui bilet este 50 de lei (prețul este valabil pentru un grup format din membrii aceleiași familii, dar nu mai mult de 10 persoane). „Da Yang şi Prinţesa Da Yin” este un spectacol după o poveste orientală despre iubire şi curaj, în care regizoarea Eva Labadi Megyes foloseşte păpuşi inspirate din teatrul tradiţional japonez. Spaţiul de joc al piesei este nuanţat de muzica şi de elementele de decor vii şi funcţionale, fiind totodată un suport conceptual de reprezentare a personajelor – marionete bunraku şi al modului lor de exprimare – un liant în relaţie cu privitorii.

ce facem în weekend la sibiu - super concert mihail, seară de film și teatru
foto: Paul Baila

Spre seară, distracția se mută pe terasa JoyMe Pub, acolo unde concertează îndrăgitul artist Mihail. Cu siguranță este un concert ce nu trebuie ratat. Accesul se va face începând cu ora 20,00, urmând ca după ora 21,00 să îl ascultăm împreuna pe Mihail! Biletele se pot achiziționa de pe https://www.iabilet.ro/bilete-sibiu-mihail-joyme-pub-58471/ în pachete cu locuri la masă de 2, 3 sau 4 persoane. Detalii suplimentare găsiți și pe pagina de Facebook a evenimentului. ce facem în weekend la sibiu - super concert mihail, seară de film și teatru

Tot sâmbătă suntem invitați la Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”. O locație inedită, unde iubitorii de film din Sibiu vor petrece momente de neuitat. Putem viziona împreună cu cei dragi filmul „Bărbați Mișto/The Stag, o spumoasă comedie despre prietenie, dragoste, curaj, regăsirea de sine și… hituri U2, presărat din plin cu umor de replică, de situație, de caractere sau absurd. Un film care îți transmite că totul va fi OK. Pentru posesorii de bilete, accesul la Terasa cu flori se face zilnic, începând cu ora 19.30, prin intrarea din dreapta a Centrului (partea cu Hotel Ramada). Proiecțiile cinematografice se desfășoară începând cu ora 21.00. Detalii suplimentare AICI. 

DUMINICĂ

Duminica e zi de relaxare. Fie că ne petrecem timpul la lacurile de la Ocna Sibiului, fie că mergem cu bicicletele prin parc ori într-o drumeție la munte, cu siguranță ne vom distra.

Lacurile Ocna Sibiului
În staţiunea aflată la doar 17 kilometri de Sibiu, turiştii găsesc lacuri cu ape sărate, plaje amenajate şi peste 40 de pensiuni. Un sejur terapeutic poate contribui la îmbunătățirea stării de sănătate, dar și a condiției fizice și psihice. Prețurile nu s-au schimbat de doi ani de zile. În perioada de sezon, prețul biletului de intrare pentru adulți este 25 lei în intervalul orar 07:00-18:00, iar pentru copii, taxa este de 10 lei. După ora 18:00 prețurile sunt reduse, biletul pentru adulți costă 15 lei, iar copiii sub 18 ani au acces gratuit. Tariful pentru parcare este 5 lei/intrare.

În această perioadă trebuie să fim însă mult mai responsabili și, pe lângă distracție, trebuie să fim atenți și la măsurile de protecție, pentru a ne putea bucura împreună de tot ceea ce Sibiul ne oferă.

Ultima oră

Comentariul meu