Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, a denumit un capitol din platforma sa program “RESPECT” și s-a referit în conținutul acestuia la lucrări publice în sprijinul persoanelor cu deficiențe, dar și la intervenții care ar putea crește gradul de confort și siguranță pentru sibieni.
“Un oraș trebuie să dovedească respect față de locuitorii săi nu doar prin investiții publice de anvergura, ci și prin atenția la detaliile care aduc un plus de confort sau siguranță oamenilor. Creșterea interesului față de Sibiu trebuie nu doar să bucure administrația prin surplusul de venituri, ci să determine o atenție sporită asupra tuturor efectelor pe care expansiunea le produce.
Există zone de trafic rutier în care nivelul de zgomot a crescut și depășește atât ziua, cât și noaptea, valorile admise. Există, de asemenea, zone de trafic feroviar în care valorile de zgomot sunt depășite pe timpul nopții și există zone în care traficul feroviar pune în pericol viața oamenilor” – spune Adrian Bibu.
Candidatul PNL Sibiu spune că Primăria, în semn de respect pentru cetățeni, trebuie să ia de urgență măsuri pentru reducerea disconfortului, mai ales că are la dispoziție documentațiile care indică negru pe alb atât ce are de făcut, cât și locurile în care trebuie să acționeze.
“Spre exemplu, de ani de zile specialiștii au recomandat construcția de panouri între cele două gări din Sibiu. Nu cred că o discuție despre competența legală cu privire la finanțare a putut dura atat de mult.
Soluții precum barierele acustice (inclusiv naturale) sau înlocuirea stratului de uzură de pe unele străzi sunt la îndemâna Municipalității, la fel cum sunt și metodele prin care poate impune măsuri de siguranță la calea ferată, chiar dacă acestea cad în sarcina altor organisme.
Firește, toate acestea trebuie să facă parte dintr-o strategie care să cuprindă și măsuri de reducere a valorilor de trafic cu autoturisme personale” susține Adrian Bibu.
Liberalul mai spune că felul în care administrația unui oraș își tratează locuitorii cu nevoi speciale spune mai multe despre ea decât miile de metri pătrați de asfalt pe care-i așterne pe drumuri.
“Aceeași datorie de care încearcă Municipalitatea să se achite atunci când asfaltează alei sau trotuare o are și față de sibienii în scaune cu rotile și față de cei nevăzători. Există în Sibiu, deja la foarte multe treceri de pietoni, rampe, însă nu corespund nevoilor celor în scaune cu rotile, sunt utile, cel mult, carucioarelor pentru copii. Personal, deși apreciez intenția, mă întreb dacă un metru-doi în plus la lățime și o înclinație mai lină a acestor rampe sărăceau bugetul local într-atât încât să nu se facă. De asemenea, apreciez preocuparea Primăriei Sibiu pentru instalarea suprafețelor de călcare pentru nevăzători la trecerile de pietoni. Însă este un lucru făcut doar pe jumătate. Acestea trebuie însoțite de o suprafață suplimentară, de urmărire, până la mijlocul trotuarului, astfel încât un nevăzător să nu fie nevoit să ajungă lângă carosabil (cu toate riscurile aferente) căutând însemnele care-i transmit locul de traversare”- spune în încheiere Adrian Bibu, candidatul PNL la funcția de primar al Sibiului.
Foarte bună propunerea domnule Bibu. Dacă veți duce la bun sfârșit aceste realizări, la fel cum ați făcut și cu terenul de baschet 3×3, atunci veți rezolva și bugetul Primăriei Sibiu. Din trei investiții bugetul va dipărea!! COȘȘȘ!!