spitalele din sibiu, pline de bolnavi de covid - puține locuri la ati
foto: arhivă

Numărul cazurilor de coronavirus este în continuă creștere în județul Sibiu, iar asta face ca locurile în spitalele suport COVID să se împuțineze. Pe secțiile de Terapie Intensivă mai sunt puține paturi. 

La Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu situația este critică. Un singur loc mai este disponibil pe secția ATI și la fel și pe secția spitalului destinată pacienților bolnavi de coronavirus. Nici la Spitalul TBC situația nu este bună. Doar trei locuri mai sunt disponibile aici. La Pediatrie însă, sunt 75 locuri disponibile.

„În ceea ce privește situația locurilor disponibile în spitalele COVID din municipiul Sibiu, aceasta se prezintă după cum urmează: SCJU – 1 loc, 1 loc ATI;  Spitalul de Pediatrie – 75 locuri, ATI – 6 locuri; Spitalul TBC – 3 locuri”, au transmis reprezentanții Prefecturii, marți, pentru Ora de Sibiu.

Potrivit raportului săptămânal al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 3 – 9 august, în municipiul București și zece județe, printre care și Sibiul, se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100/100.000 locuitori.

Vă reamintim că, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1.098 de persoane (dintre care 1.033 adulți și 65 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 663 de persoane, iar 70 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Ultima oră

Comentariul meu