video: braconieri prinși pe olt la porumbacu după o noapte de stat la pândă

Doi hoți de pește au fost prinși, în dimineața zilei de luni, după o noapte întreagă de stat la pândă. Braconierii, veniți din județul Olt, au încercat să se „infiltreze” printre pescarii recreativi. 

„În dimineața zilei de astăzi, 10.08.2020, mai exact după o pândă organizată de la miezul nopții, reprezentanții AJVPS Sibiu cu sediul în strada Constituției 20, au surprins două persoane care încercau să scoată plasele din râul Olt, zona Porumbacu”, se arată pe pagina de Facebook AJVPS Sibiu.

Cei doi braconieri și-au instalat cortul în zona Porumbacu, în jurul altor pescari. Au venit pregătiți cu undițe, cu barcă – încercând să pară, și ei, pescari recreativi cinstiți. Odată cu lăsarea întunericului, au acționat fără reținere.

„Despre barca asociației au declarat: <<V-am văzut, dar am crezut că sunteți pescari>>. După apelul la 112, un echipaj al poliției Porumbacu a intervenit prompt. Persoanele depistate au fost conduse la secție pentru declarații și s-a intocmit dosar penal”, se mai arată în postarea de pe Facebook.

Uneltele de pescuit și barca au fost reținute după ce paznicii AJVPS Sibiu, împreună cu voluntarii din Filiala Mediaș, au asigurat recuperarea plaselor în lungime de 500 metri și eliberarea a circa 200 kilograme de pește viu.

Ultima oră

Comentariul meu