nouă sibieni care nu au respectat măsurile de protecție au fost amendați joi
foto: arhivă

Peste 200 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați, joi, în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

„Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu pentru verificarea măsurilor de izolare/carantină, de protecție individuală pe terase, în alte spații publice și în mijloacele de transport în comun și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport în comun”, informează Prefectura Sibiu.

Cu această ocazie, au fost verificate 390 de persoane, 29 societăți comerciale/PFA și 22 mijloace de transport în comun. Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate 9 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei.

Polițiștii locali au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 700 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport în comun, pe toată durata călătoriei.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 11 societăți, au aplicat 2 avertismente si o sancțiune contravențională în valoare de 1200 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Personalul Sectorului Politiei de Frontiera Aeroport Sibiu a efectuat în data de 06.08.2020, activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost atenționate verbal 3 persoane cu privire la purtarea corectă a măștilor de protecție.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ultima oră

Comentariul meu