Tinerii șomeri din Sibiu primesc 25.000 euro ca să-și construiască o afacere
foto: arhivă

Tineri din Sibiu, din municipiul București, dar și din alte 23 de județe din țară ar putea primi câte 25.000 de euro să își construiască o afacere. Potrivit propunerii de pe site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene, 42 de milioane de euro vor fi folosite pentru proiecte europene de educare a tinerilor NEET’S.

Tinerii NEET’S sunt cei cu vârsta între 16 și 29 de ani care nu mai urmează nicio formă de învățământ și nici nu au reușit să se angajeze, scrie Mediafax.

O parte dintre acești tineri pot beneficia de educație antreprenorială iar la final pot primi câte 25.000 de euro să își înființeze propria afacere. Din cele 42 de milioane de euro 16,8 milioane de euro vor merge la circa 672 de tineri cu estimarea că se vor deschide tot atâtea afaceri mici.

Printre județele eligibile la fondurile UE pentru tinerii NEET’S se numără și Sibiul.

Pentru a putea să primești aceste fonduri trebuie să ai deja 18 ani împliniți, să fii înregistrat de agenția județeană de ocupare a forței de muncă, să faci parte din categoria NEET’S, să ai domiciliul întru unul dintre județele incluse în proiect (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Ilfov și municipiul București), să ai minim un angajat și afacerea înființată trebuie să funcționeze minimum 12 luni pe perioada implementării proiectului.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu