Sibiul, loc fruntaș la exporturile realizate în pandemie în Regiunea Centru

Valoarea totală a exporturilor realizate de Regiunea Centru în primul trimestru a scăzut cu peste 95 de milioane de euro faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba. În cadrul judeţelor componente ale regiunii, Sibiu a avut o pondere de 28,8% în totalul exporturilor realizate în primele trei luni ale anului, pe primul loc fiind Brașov, cu 33,4%.

În perioada ianuarie – martie s-au realizat exporturi în valoare totală de peste 2,6 miliarde de euro, în scădere cu 3,5%, respectiv cu 95,2 milioane de euro, faţă de primul trimestru din 2019.

În cadrul judeţelor componente ale regiunii, Braşov a avut o pondere de 33,4% în totalul exporturilor realizate în perioada 1 ianuarie – 31 martie, fiind urmat de Sibiu, cu 28,8%, Alba, cu 22,3%, Mureş, cu 10,3%, Covasna, cu 2,8%, şi Harghita, cu 2,4%.

Importurile realizate în primul trimestru au fost în valoare de peste 2,6 miliarde de euro, în creştere cu 9,4%, respectiv cu peste 230 milioane de euro, faţă de perioada similară a anului precedent.

Şi aici, judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată pondere, 29,8%, cea mai scăzută fiind, de această dată, în judeţul Covasna, respectiv 2,9%, potrivit DRS Alba.

În Regiunea Centru, balanţa comercială a înregistrat în primul trimestru un deficit în valoare de 23,4 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu, Braşov şi Alba şi negative în Mureş, Harghita şi Covasna.

Sursa: AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu