FOTO Loc de joacă "pericol public" la Tălmaciu – Doi copii au ajuns la spital cu mâinile rupte

Odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, au fost ridicate mai multe restricții. Însă, parcurile de cartier și locurile de joacă au rămas în continuare închise, fiind interzis accesul publicului.

Cu toate acestea, căldura de afară ne îmbie să ieșim afară, la plimbări în aer liber, și, bineînțeles, copiii sunt dornici de joacă. În localitatea Tălmaciu din județul Sibiu, parcul central a fost închis în momentul în care s-a instalat starea de urgență. În cadrul localității, există și un loc de joacă, mai vechi. Toboganele și leagănele  de la acest leagăn sunt într-o stare deplorabilă. Sunt vechi și majoritatea sunt avariate. Locuitorii orașului se declară profund indignați de faptul că acest loc de joacă, care prezintă un risc ridicat pentru sănătatea și siguranța copiilor, este în continuare deschis și folosit de către locuitori.

FOTO Loc de joacă "pericol public" la Tălmaciu – Doi copii au ajuns la spital cu mâinile rupte FOTO Loc de joacă "pericol public" la Tălmaciu – Doi copii au ajuns la spital cu mâinile rupte FOTO Loc de joacă "pericol public" la Tălmaciu – Doi copii au ajuns la spital cu mâinile rupte

Mai mult decât atât, săptămâna trecută, doi copilași au căzut de pe toboganele avariate, alegându-se cu fracturi multiple a membrelor superioare. Părinții spun că locul de joacă este intens populat și că autoritățile ar trebui să ia măsuri, fie să inchidă acel loc de joacă, astfel încât copiii să nu poate avea acces la tobogane, fie să-l renoveze. “Acum câteva zile, fiul meu a căzut în parcul de la poliție și rezultatul a fost mâna ruptă de trei ori”, spune părintele unui băiețel de 5 ani din Tălmaciu.

FOTO Loc de joacă "pericol public" la Tălmaciu – Doi copii au ajuns la spital cu mâinile rupte FOTO Loc de joacă "pericol public" la Tălmaciu – Doi copii au ajuns la spital cu mâinile rupte

FOTO Loc de joacă "pericol public" la Tălmaciu – Doi copii au ajuns la spital cu mâinile rupte

Autoritățile declară că se vor lua măsurile necesare

Localnicii au relatat faptul că au sesizat de mai multe ori autoritățile locale, dar că problema persistă în continuare. “Am anunţat şi la Poliţie, si la Primărie, dar fără nici un rezultat”, spune alt părinte din Tălmaciu.

Contactat de Ora de Sibiu, primarul orașului Tălmaciu a spus că știe despre problema respective și că se vor lua măsurile necesare. “Oamenii din ziua de astăzi fac multe răutăți. Dacă l-aș ruga pe unul acum să dea cu piciorul într-o bancă și să o rupă, va zice că îl doare piciorul, dar așa, ca sa facă rău, oricine poate. Despre problemele de la acel loc de joacă am fost înștiințat,știam si eu. O să luăm măsurile necesare cât de curând, pentru a soluționa problema.”, a declarat Primarul orașului Tălmaciu.

FOTO Loc de joacă "pericol public" la Tălmaciu – Doi copii au ajuns la spital cu mâinile rupteFOTO Loc de joacă "pericol public" la Tălmaciu – Doi copii au ajuns la spital cu mâinile rupte

 

 

Ultima oră

Comentariul meu