prima zi în care masca e obligatorie şi în aer liber la sibiu - cât costă măștile de protecție astăzi
Sursa: rayaland.ro

De luni, este obligatorie purtarea măştii de protecţie de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Sibiu, în spaţii închise şi deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă.

Prefectura Sibiu a anunțat că luni, 3 august, este prima zi în care purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice deschise din oraș, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane etc), exteriorul obiectivelor turistice și în cadrul evenimentelor publice. Măsura nu este valabilă pentru copiii cu vârstă mai mică de cinci ani și este valabilă în intervalele orare 07:00-11:00 și 15:00-23:00.

Bussines-ul cu măști devine iar un trend?

Odată cu izbucnirea epidemiei coronavirus în toată lumea, cererea de măști a explodat drastic. Pe de altă parte, trebuie menționat faptul că, China, cel mai mare producător de măști din lume, a fost nevoită să închidă fabricile pentru a nu răspândi virusul. În termeni mai mult sau mai puțin economici, oferta mondială de astfel de măști a scăzut substanțial. Rezultatul a fost că ne-am trezit cu toții că prețul unei măști a crescut de la aproximativ 0,5 lei la 5, 10 lei sau chiar mai mult. Deși pe perioada pandemiei, bussines-ul cu măștile de protecție s-a bucurat de popularitate și succes, odată cu instalarea măsurilor de relaxare, treptat, prețurile au început să scadă, revenind aproape la normal. La momentul actual, în farmaciile din Sibiu, prețul unei măști este de 2,90 lei. În magazine și hipermarketuri, găsim oferte mai avantajoase. De exemplu, în magazinul Altex, prețul unei cutii cu 50 de bucăți este de 49,90 lei (aproximativ 1 leu/bucata). În rețeaua de magazine Auchan, prețul unei cutii cu zece măști simple este de 23,18 lei (2,38 lei/bucata).

În unele farmacii din Sibiu însă, stocurile sunt epuizate. De exemplu, luni, la o farmacie de pe strada Turnului, nu se găsesc măști de protecție.

Purtarea unei măști medicale este una dintre măsurile de prevenție menite să limiteze transmiterea unor infecții respiratorii, printre care și infecția determinată de noul coronavirus. Există unele dovezi care arată că masca te protejează de transmiterea virusului de la mâini la gură. De asemenea, acestea protejează de picaturile de salivă în momentul în care cineva strănută sau tușeste lângă tine.

Ultima oră

Comentariul meu