peste două milioane de lei alocate pentru noua bază salvamont din păltiniș

Lucrările avansează în ritm alert pe șantierul noii baze Salvamont Sibiu din stațiunea Păltiniș. Investiția, care depășește două milioane de lei, va fi finalizată la sârșitul anului viitor.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea sumei alocate proiectului de investiții de la bugetul local și de la bugetul de stat pentru contractul de lucrări aferent proiectului ”Bază Salvare Salvamont în stațiunea
Păltiniș, Municipiul Sibiu”, finanțat în cadrul Programului pentru Dezvoltarea Investițiilor în Turism aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 558/2017, publicat pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, baza Salvamont se construiește cu 2.246.259,21 lei (cu TVA).

„Se aprobă valoarea totală rezultată în urma semnării contractului de execuție nr. 16459/09.10.2019, încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sibiu și societatea Total NSA AG CONSTRUCT SRL, în cuantum de 2.246.259,32 lei exclusiv TVA (2.673.048,59 lei cu TVA)”, se arată în Art. 1 al proiectului de hotărâre.

Contribuția Unității Administrativ Teritoriale Județul Sibiu este de 693.580,2 lei inclusiv TVA, formată din:

  • 344.261,30 inclusiv TVA, reprezentând cheltuieli neeligibile
  • 349.318,90 inclusiv TVA, reprezentând 15% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile.

De la bugetul de stat se alocă suma de 1.979.469,20 inclusiv TVA, reprezentând 85% din totalul cheltuielilor eligibile.

Cum va arăta baza Salvamont din Păltiniș

Consiliul Județean Sibiu a reluat lucrările de execuție pentru construirea noii baze Salvamont din stațiunea Păltiniș, începând cu 1 mai, dată de la care temperaturile din această zonăbaza sal montană, au permis acest lucru. În urmă cu o lună, au fost executate lucrări de armare, cofrare, betonare fundații izolate si cuzineți din beton armat monolit, lucrări care fac parte din subsolul clădirii. Vezi aici imagini

peste două milioane de lei alocate pentru noua bază salvamont din păltinișNoua bază Salvamont va avea subsol, parter și etaj și va dispune de spații pentru prim ajutor, de instructaj, de pregătire fizică, de birouri și de spații de cazare.

În cadrul bazei Salvamont din stațiunea Păltiniș se va putea acorda turiștilor un prim ajutor calificat, ca într-o stațiune turistică de nivel european, iar timpul de răspuns al salvamontiștilor la intervenții se va reduce considerabil.

Ultima oră

Comentariul meu