amenzi de peste 15.000 lei duminică la sibiu – nu s-au respectat măsurile anti-covid

S-au dat amenzi usturătoare duminică la Sibiu pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. Au fost verificare spațiile publice, terasele, dar și mijloacele de transport în comun. 

„În cursul zilei de 2 august a.c., 208 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu pentru verificarea măsurilor de izolare/carantină, de protecție individuală pe terase, în alte spații publice și în mijloacele de transport în comun și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport în comun”, informează Prefectura Sibiu.

Cu această ocazie, au fost verificate 317 persoane, 62 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și un mijloc de transport în comun. Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate și avertizate în scris 19 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică în context COVID și 15 sancțiuni la Legea 61/1991, în valoare totală de 15.600 de lei. CJPC Sibiu a efectuat verificări, în cadrul a 4 societăți, în urma cărora au aplicat 2 avertismente.

„Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165. Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel național, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!”, informează Prefectura Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu