raluca turcan crede că noul spital s-ar califica pentru finanțare din fondurile ue de recontrucție covid19

Noul Spital Județean este cea mai mare investiție publică din județul Sibiu de după Revoluție, valoarea totală ridicându-se la aproximativ 500 milioane euro. Pentru realizarea investiției se atrag fonduri europene. Joi a avut loc prezentarea amplasamentului noii unităţi medicale.

Raluca Turcan a declarat că construirea noului Spital Județean la Sibiu este cea mai mare realizare și investiție din ultimii 30 de ani, care cu siguranță va lăsa o amprentă durabilă în istoria dezvoltării sistemului medical de la Sibiu.

YouTube video

“Este un acord pentru cel mai important proiect de investiții din județul Sibiu, din ultimii 30 de ani. Acum patru ani de zile, acest proiect era la nivel de vis și foarte puțini credeau în proiectul unui nou spital județean la Sibiu. Printr-o muncă extrem de temeinică a echipei si a președintelui Consiliului Județean și a autorităților, am ajuns ca astăzi să aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru atragerea banilor pentru construcția acestui spital.” , a declarat vicepremierul Turcan, joi, la Sibiu.

raluca turcan crede că noul spital s-ar califica pentru finanțare din fondurile ue de recontrucție covid19

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că proiectul este unui complet și că se îndeplinește toate condițiile necesare pentru a putea beneficia de finanțare.

“Am identificat fonduri europene complementare pentru bugetul de stat şi datorită sumei uriaşe negociată de preşedintele Klaus Iohannis astăzi putem spune că acest Spital judeţean are, deja, identificată şi sursa de finanţare. Practic, ministrul Sănătăţii va sprijini şi va coordona activitatea medicală din acest Spital judeţean, iar ministrul Fondurilor Europene este cel care va susţine finanţarea acestui Spital judeţean din fonduri europene. Acest proiect are tot ce-i trebuie pentru a se califica în noua sursă de finanţare deblocată de preşedintele Klaus Iohannis, din Planul de Recuperare şi Rezilienţă. Are componenta de spaţiu verde, de energie solară, are componenta de digitalizare, are componenta de mobilitate. Aşadar, toate aceste calităţi, completate cu partea de cercetare şi digitalizare, îi dau forma proprie pentru a primi finanţare în următorul exerciţiu financiar pe partea de Recuperare şi Rezilienţă. Aş dori să-i asigur pe sibieni şi pe toţi cei care speră la servicii sanitare de calitate că acest proiect va avansa şi că marele avantaj al realizării şi implementării acestui proiect vine din 2 componente – îndeplinirea cerinţelor legale şi tehnice pentru construcţia spitalului, partea de finanţare, garantată de la nivel de prim-ministru, şi echipă guvernamentală”, a spus Turcan.

raluca turcan crede că noul spital s-ar califica pentru finanțare din fondurile ue de recontrucție covid19

 

Ultima oră

Comentariul meu