update mini incendiu în centrul sibiului - s-a aprins un sul de șervețele la un stand cu porumb fiert

Pompierii sibieni au intervenit la lichidarea unui incendiu de la un stand cu porumb fiert din centrul Sibiului.

UPDATE

La câteva ore după producerea incidentului, administratorul standului cu porumb care a avut de suferit a contactat Ora de Sibiu pentru a lămuri situația. Din spusele acestuia, reiese faptul că incidentul a fost unul minor, fără daune grave și că, cauza izbucnirii nu are legătură cu butelia de gaz. Incidentul a fost provocat de aprinderea unor șervețele,  iar pompierii au ajuns la fața locului la două ore după ce s-a produs evenimentul, când un trecător cu spirit civic a semnalat cele întâmplate. „S-a aprins un sul de șervețele în interiorul standului, vânzătoarea nu a fost atentă și s-a topit 5% din fibra de sticlă din fața standului. Nu a fost flacără deschisă. Nu a fost acumulare de gaze, iar un coleg a dat cu un extinctor și s-a făcut un nor de praf alb.”,  spune administratorul standului cu porumb.

UPDATE

Potrivit reprezentanților Inspectorsatului Județean de Urgență Sibiu, cauza probabilă de producere a situației de urgență a fost stabilită ca fiind acumularea de amestecuri de gaze explozive în interiorul punctului stradal de vânzare, gaze provenite de la instalația de alimentare cu gaz.

ȘTIREA INIȚIALĂ

”ISU Sibiu a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, în municipiul Sibiu, zona Cazarma 90, ca urmare a exploziei unei butelii, la un punct stradal de vânzare porumb fiert.” , a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Cristina Criveanu

Pompierii au reușit să prevină producerea incendiului. Nu au fost victime.

Ultima oră

Comentariul meu