gregor mühlberger a câștigat turul ciclist al sibiului
Turul Ciclist al Sibiului 2020 - Sebastian Marcovici / Focus Photos Agency

Ultima etapă a Turului Ciclist al Sibiului 2020 s-a încheiat duminică seara, cu un finish la sprint în Piața Mare, în centrul istoric al Sibiului.

La această etapă, a câștigat Pascal Ackermann, sportivul de la Bora Hansgrohe, urmat de lansatorul său, Michael Schwarzmann. Al treilea a trecut linia de finish Euard Grosu de la Nippo Delko One Provence.
Victoria lui Ackermann a venit la capătul unei curse de 109 de kilometri și a adus a patra victorie pentru Bora Hansgrohe, care în acest tur a luat tot ce a putut controla, mai puțin prologul, unde natura dezlănțuită a dejucat lanurile tuturor.

Rezultatele etapei au consfințit victoria la general a lui Gregor Mühlberger (Bora Hansgrohe), care pleacă acasă cu tricoul galben al Turului Ciclist al Sibiului 2020. Așa cum era de așteptat, clasamentul general a fost dominat de echipele de World Tour. Pe locul 2 în clasamentul general, la 1 minut în urma lui Mühlberger s-a clasat coechipierul lui, Patrick Konrad, iar al treilea a fost elvețianul Matteo Badilatti (Israel Startup Nation).

Veteranul ciclismului, Davide Rebellin, a terminat pe un uimitor loc 9 în clasamentul general, având în vedere vârsta de 49 de ani pe care italianul o împlinește în curând. Cel mai bine plasat român a fost Serghei Țvetcov.

Tricouri:

Tricoul galben, clasamentul general individual pe timp: Gregor Mühlberger (Bora Hansgrohe).

Tricoul alb, clasamentul cățărătorilor: Gregor Mühlberger (Bora Hansgrohe).

Tricoul verde, clasamentul general individual pe puncte: Gregor Mühlberger (Bora Hansgrohe).

Tricoul cu buline, cel mai bun tânăr U23: Erik Frisk Bergström(Team Bike Aid)

Tricoul albastru, clasamentul sprinterilor: Pawel Bernas (Mazowzse Serce Polski)

Tricoul roșu, cel mai bun român: Serghei Țvetcov (Naționala României).

Cea mai bună echipă: Elkov Kasper.

Ultima oră

Comentariul meu