raliuol sibiului

Aproape 50 de medici, asistente, angajați ai Inspectoratului pentru Situații de urgență, dar și autorități locale care înfruntă lupta cu coronavirusul, direct din ”Linia Întâi”, au fost provocați astăzi la o experiență inedită! Au stat în dreapta piloților Sibiu Racing Team, în cadrul unui eveniment organizat în avanpremiera etapei a III-a din cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano.

 

Înainte cu doar trei săptămâni de startul etapei din competiția națională, Sibiu Racing Team a organizat un eveniment dedicat liniei întâi.  Pandemia de coronavirus este, pentru mulți, o luptă contra cronometru, exact ca și competițiile de raliu. Doar că lupta cu coronavirusul e un adevărat coșmar, iar finalul este imprevizibil. Astăzi însă, medicii, asistentele și toți cei care au fost copiloți la Raliul Liniei Întâi s-au putut deconecta în dreapta piloților Sibiu Racing Team și chiar relaxa, după luni întregi tensionate.

”A fost excelent. Au fost câteva minute lungi. E incredibil ce fac oamenii ăștia cu mașinile! Răsplata de astăzi ne încălzește sufletele. Vedem că ceea ce facem noi, în fiecare zi este apreciat”, a spus Constantin Popescu, manager al Serviciului de Ambulanță Sibiu.

“De mult cred că nu am mai descarcăt atâta adrenalină. Aveam senzația că activitatea mea este cea care eliberează tot, nici vorba. Asta ne și încarcă pozitiv și este un miracol, în primul rând, cel care este în stânga, e decisiv pentru a te face să te simți în siguranță și al doilea rând, traseul și senzațiile ce ți le oferă sunt deosebite. Vine nemaipomenit acest eveniment, este o eliberare care mă și încarcă în același timp. Așa că o să merg înapoi la spital, să dau ce am acumulat acum. După multe luni în care n-am avut nici o experiență deosebită, asta s-a potrivit de minune”, a declarat Victoria Bârluțiu, medic infecționist.

“Vrem să fim cât mai aproape de ei. Știm că fac un efort enorm pentru a salva vieți. Am încercat să-i scotem un pic din atmosfera aceea din spital, de stres și i-am adus aici să simtă și ei ce înseamnă să fii un copilat într-o mașina de raliuri”, a spus Horațiu Baltador, președintele Sibiu Racing Team-organizator al Raliului Sibiului 2020.

Prin acest eveniment, organizatorii Raliului Sibiului au vrut să își exprime recunoștința și aprecierea pentru toate cadrele aflate în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus.

Raliul Sibiului 2020, etapa a III-a a Campionatului Național de Raliuri Betano, va avea loc între 14 și 15 august și este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Transilvania Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ati pus degeaba link catre site-ul oficial, ca ultima stire e din august 2019. O actualizare a site-ului ar fi bine-venita.