ciclist bora podiul balea turul ciclist al sibiului
Grimm / Focus Photos Agency

Echipa de World Tour germană Bora Hansgrohe a dominat Etapa-Regină a Turului Ciclist al Sibiului, cu finishul la Bâlea Lac, ocupând primele două poziții ale podiumului de etapă și preluând conducerea în clasamentul general pe timp.

Câștigătorii etapei au fost austriecii Gregor Mühlberger și Patrick Konrad, care au trecut aproape la braț linia de sosire, urmați după 16 secunde de Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation). Patrick Konrad preia astfel tricoul galben și conducerea în clasamentul general, urmat de Mühlberger, care își adjudecă tricoul alb al cățărătorilor.

 

turul ciclist 2020 etapa 1
Grimm / Focus Photos Agency

Etapa a avut 183 de kilometri și s-a desfășurat pe traseul Sibiu – Sălişte – Cisnădie – Avrig – Cârţişoara – Bâlea Cascadă – cu sosirea la Bâlea Lac (2.034 m altitudine). Evadarea formată la începutul etapei i-a permis polonezului Paweł Bernas (Mazowsze Serce Polski) să câștige sprinturile intermediare și să-și asigure tricoul albastru al sprinterilor, însă, pe pantele Transfăgărășanului, evadarea a fost ajunsă din urmă și anihilată de un pluton condus în forță de Bora și Bike Aid. Plutonul a fost apoi lăsat în urmă de un grup de șapte cicliști, care, în urcare, s-a tot micșorat. În ultimii doi kilometri, austriecii i-au pierdut pe drum pe Matteo Badilatti și pe Rémy Rochas (Nippo Delko One Provence). Cel mai bine clasat ciclist român a fost Serghei Țvetcov, care a și preluat tricoul roșu.

turul ciclist al sibiului 2020 - cicliștii de la bora hansgrohe sunt regii transfăgărășanului video foto
Grimm / Focus Photos Agency

Etapa 2, de sâmbătă 25 iulie, se va derula pe traseul Sibiu – Agnita – Cisnădie – Gura Râului – cu finish la Sibiu (Bd. Victoriei).

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ce idioti au putut organiza asa ceva in plina pandemie? Sibieni, o sa fiti in topul cazurilor de imbolnavire cu Coronavirus. Felicitari organizatorilor!