sibianul iustin vaidian câștigă primul tricou roșu în turul ciclist al sibiului 2020
FOTO - Sebastian Marcovici / Focus Photos Agency

Etapa Prolog a Turului Ciclist al Sibiului 2020 a avut un rezultat surpriză după ce centrul istoric al orașului de pe Cibin a fost măturat de o ploaie torențială pornită după lansarea în cursă a primilor șapte cicliști.

Pavajul ud și rafalele reci au încetinit cursa celorlalți sportivi, care au trebuit să se lupte pentru a rămâne pe două roți până la linia de finish. Contratimpul idividual de 2,5 kilometri s-a dovedit mai dificil decât se anticipa.
În aceste condiții, etapa a fost câștigată de sportivul german Nikodemus Holler (3:34:63), de la echipa Bike Aid, urmat de polonezii Kacper Walkowiak de la CCC Development și Vojciech Sykala de la Voster ATS. Nikodemus Holler va purta tricoul galben în prima etapă.
Serghei Țvetcov de la Naționala României nu și-a propus să tragă la victorie în această etapă, el s-a clasat pe locul 31 și își conservă forțele pentru etapele decisive de la Bâlea și Păltiniș. Eduard Grosu de la Nippo Delko One Provence s-a clasat pe locul 19.
Surpriza etapei a fost tânărul sibian component al Naționalei Romaniei Iustin Vaidian, care, la numai 19 ani, s-a clasat al optulea, luând în posesie tricoul roșu al celui mai bun sportiv român.
Vineri urmează etapa 1 cu traseul Sibiu – Sălişte – Cisnădie – Avrig – Cârţişoara – Bâlea Cascadă – cu sosirea la Bâlea Lac (2.034 m altitudine).

Ultima oră

Comentariul meu