directorul medical de la județean - "trimitem la spitalul tbc cazurile covid care nu mai au loc la noi"
Dr. Florin Grosu, directorul medical al SCJU Sibiu

Secțiile COVID din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu funcționează la capacitate maximă. Directorul medical, dr. Florin Grosu, spune că, bolnavii cu coronvirus care nu mai pot fi internați la Spitalul Județean, sunt trimiși la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Secțiile COVID funcționează la capacitate maximă

Toate cele 76 de paturi destinate pacienților cu coronavirus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt ocupate. Miercuri, mai erau doar trei locuri libere în Secția ATI.

„Chiar dacă la noi locurile destinate pacienților COVID sunt ocupate momentan, avem o colaborare foarte bună cu Spitalul TBC și trimitem acolo pacienții care nu mai au loc la noi. Dar oamenii trebuie să înțeleagă că toți trebuie să fim responsabili și să ne protejăm, pe noi și familiile noastre. Ca să nu ajungem în situația să nu mai avem locuri în spitale”, a declarat dr. Florin Grosu, directorul medical al SCJU Sibiu.

„Funcționăm în condiții absolut normale. Avem personal suficient, chiar am făcut recent câteva angajări, avem materiale sanitare și echipament de protecție. O problemă pe care încercăm acum să o rezolvăm este problema concediilor angajaților din aceste secții. Și medicii și asistenții au ajuns la un grad foarte avansat de oboseală și au nevoie de concediu”, a mai precizat acesta pentru Ora de Sibiu.

directorul medical de la județean - "trimitem la spitalul tbc cazurile covid care nu mai au loc la noi"

Unde mai sunt locuri libere pentru pacienții COVID

Miercuri, la Sibiu, erau 105 pacienți internați în spital, dintre care 76 îngrijiți în cadrul secțiilor Spitalului Clinic Județean Sibiu și 9 pe ATI, 15 la Spitalul de Pneumofiziologie și 5 la cel de Pediatrie.

Deși Spitalul Județean nu mai are locuri pe secții pentru pacienții COVID, Spitalul TBC și cel de Pediatrie au încă locuri libere atât pentru adulți cât și pentru copiii infectați cu noul coronavirus.

Potrivit cifrelor prezentate de Prefectura Sibiu, miercuri, la Spitalul Județean mai sunt trei locuri libere la ATI. De asemenea miercuri mai erau libere 22 de locuri la Spitalul TBC și 75 la Pediatrie, care dispune și de 6 locuri în Secția ATI.

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus a ajuns, joi,  în județul Sibiu, la 801 persoane. 9 cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore și 5 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Tot miercuri s-au înregistrat alte două decese COVID la Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu