primăria sibiu va reabilita complet locul de joacă de pe strada intrarea siretului

În data de 20 iulie Primăria Sibiu a semnat contractul pentru achiziția de echipamente în vederea reamenajării complete a locului de joacă existent în zona străzii Intrarea Siretului.

În prezent, în acest spațiu se află câteva echipamente de joacă amplasate de proprietarii din zonă, înainte ca acest teren privat să fie cedat domeniului public al municipiului pentru amenajare. Contractul în valoare de aproape 49.000 de lei presupune achiziția unui complex de joacă cu două turnuri, un pod fix, două tobogane, un joc interactiv, un leagăne tip bebe, un balansoar, o figurină pe arc tip rățușcă, bănci, pavele și borduri de cauciuc. Acestea vor fi montate de către furnizor în termen de maxim 7 săptămâni de la semnarea contractului. Toate echipamentele trebuie să respecte standardele europene privind siguranța. În acest loc de joacă vor fi amplasate echipamente pentru copii cu vârsta între 3 și 14 ani.

În baza aceluiași contract, s-au achiziționat și un tobogan și două leagăne pentru completarea locului de joacă de pe Valea Săpunului.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. 1 ) Locul de joacă, a fost amenajat
    inca din 2009, pe banii locatarilor „Complexului Rezidential Dumbrava” ( proprietarii de drept ai terenului, cu acte intocmite la Notariat, cu extrase CF, teren cumpărat pe bani grei de la IMO-INVEST-Cluj-Napoca, incepand din anul 2008.
    2) Terenul a fost luat cu japca de Primarie, ca și „donatie”, fără stirea proprietarilor, printr-o „invârteală” (practicată des in aceste vremuri) convenita intre Primărie și „investitorii din zonă”. Proprietarii au acceptat să doneze căile de acces (asfaltate pe banii proprietarilor), utilitățile până la intrarile in scările blocurilor ( gaz, apă, canalizare, executate tot pe banii proprietarilor), nu și spatiile verzi (pentru intretinerea cărora, tot proprietarii platesc cu contract, o firmă de spatii verzi) dar, au solicitat in schimb Primăriei să rezolve iluminatul public in Complexul Rezidential Dumbrava, lucru care…nu s-a mai rezolvat nici până astazi 12 august 2020…
    Pomana au primit-o, cu japca au luat spatiile verzi dintre blocuri (peste 3000m2) dar pe banii Primariei, nu vor să faca nimic. Suma declarată pt locul de joacă este astronomică, noi am cheltuit inzecit mai putin pentru amenajarile existente. Va invit să ne prezentati planul de constructie, nu vă permitem să extindeti acel spatiu in zonele verzi existente (sa nu depășiți amprenta la sol a zonei deja alocate locului de joacă existent).
    3) Vă invit să ne prezentati ACTUL de donatie, cu semnăturile, in original, pt că noi, proprietarii din Complexul Rezidential Dumbrava, nu ne-am dat acordul. Tovarăși, Complex Rezidențial, este un spatiu privat, pe care voi l-ați nationalizat…conform obiceiurilor adânc înrădăcinate în gândirea dvs.