premiera spectacolului "live" are loc vineri la teatrul național ”radu stanca”

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 24 iulie 2020, premiera spectacolului „LIVE”, regia Bobi Pricop, spectacol ce are la bază un text scris de dramaturgul Thomas Perle.

Din distribuție fac parte actorii: Johanna Adam, Yannick Becker, Emőke Boldizsár, Daniel Bucher, Anca Cipariu, Fabiola Petri, Daniel Plier și Valentin Späth. Produs la Secția Germană a Naționalului sibian, spectacolul se va juca la TNRS – Sala Mare, fără spectatori în sală, pe 24, 25 și 26 iulie 2020, de la ora 19:00 și va fi transmis în direct pe TNRS – Scena Digitală. Alte trei reprezentații sunt programate pentru 8, 9 și 10 septembrie 2020.

premiera spectacolului "live" are loc vineri la teatrul național ”radu stanca”

„LIVE”, primul spectacol al TNRS transmis în direct, online, de pe scena teatrului 

Pornind de la un concept total inedit, spectacolul Secției Germane lansează o provocare atât actorilor, cât și spectatorilor, mizând pe o reconfigurare îndrăzneață a conceptului de spațiu scenic, dar și a modului în care produsul artistic este construit în perimetrul unei imagini digitale. Astfel, actorii care joacă live fiecare reprezentație, sunt deopotrivă și operatori imagine, în timp ce scena devine un spațiu hibrid, în care teatrul, filmul și televiziunea se întrepătrund. Inspirat din realitatea anului 2020, „LIVE”, este primul spectacol al Naționalului sibian care va fi transmis în direct, online, pe Scena Digitală, de fiecare dată când se va juca la Sala Mare. Premiera spectacolului (24 iulie) și cele două reprezentații din 25 și 26 iulie 2020 se vor juca fără spectatori în sală.

„LIVE”, rezultatul unui proces îndelungat de descoperire, în aceste vremuri ale nesiguranței

Ce este adevărul? Ce este realitatea? Pandemia a oprit societatea. Ne-a dat șansa să descoperim noi modalități de a pune la îndoială natura și veridicitatea teatrului. Spectacolul „LIVE” este rezultatul procesului îndelungat de descoperire în aceste vremuri ale nesiguranței. Un hibrid experimental la limita mediilor: eveniment live recurent, accesibil online oriunde în lume cu plata per vizualizare. Cinci povești în mediul virtual surprind diferitele fețe ale realității în lumea post-factuală a adevărurilor alternative. Vremuri când totul pare posibil și credibil, cât timp reușim să stabilim o conexiune emoțională cu vulnerabilitățile oamenilor, cu predispozițiile sau așteptările acestora. 

LIVE

De Thomas Perle 

REGIA ȘI SPAȚIUL SCENIC: Bobi Pricop

MUZICĂ ORIGINALĂ: Eduard Gabia

DIRECTOR DE IMAGINE, SUNET și MONTAJ: Mihai Popa 

VIDEO DESIGN: Dan Basu

ASISTENȚĂ COSTUME: Emőke Boldizsár

OPERATOR MONTAJ LIVE: Ovidiu Coca 

MANAGER PROIECT: Hunor Horvath

ASISTENT PROIECT: Eliza Ceprăzaru  

DISTRIBUȚIE: Johanna Adam, Yannick Becker, Emőke Boldizsár, Daniel Bucher, Anca Cipariu, Fabiola Petri, Daniel Plier, Valentin Späth

DURATA APROXIMATIVĂ: 1H 

Spectacol în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză. 

Spectacol realizat cu sprijinul: Goethe Institut București, IFA – Institutul pentru Relații Culturale Externe Germania, Forumul Cultural Austriac. 

TNRS – Scena Digitală este o platformă online, creată de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, unde pot fi vizionate, pe bază de bilet, producțiile Naționalului sibian, înregistrate video în anul 2020, în condiții de calitate HD a sunetului și imaginii. Toate producțiile TNRS difuzate prin intermediul platformei Scena Digitală sunt disponibile pe www.tnrs.ro/scena-digitala, timp de cinci ore, la data și începând cu ora anunțate pentru fiecare eveniment. Biletele pentru evenimentele TNRS prezentate online au prețuri începând de la 30 de lei și pot fi cumpărate, fără niciun cost suplimentar, de aici

Până la începutul lunii octombrie sunt programate spectacole precum: „Autobahn”, de Neil LaBute, regia Andrei și Andreea Grosu – prima mini-serie de teatru-film produsă de TNRS; „Maternal”, de Alexandra Badea, regia Radu Nica (premieră); „Tom și Jerry 2.0”, adaptare după „Jerry and Tom” de Rick Cleveland, regia Florin Piersic Jr.; „Povestea prințesei deocheate”, scenariu de Silviu Purcărete, inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô”, de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purcărete; „Felii”, un spectacol de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii; „Opinia publică” de Aurel Baranga, regia Theodor-Cristian Popescu; „Moroi”,
texte de Cătălin Ștefănescu și Ada Milea, regia Alexandru Dabija; „Călătoriile lui Gulliver”,
exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, regia Silviu Purcărete; „D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale, regia Silviu Purcărete.  

Ultima oră

Comentariul meu

Publică