video foto - aglomerație fără nici o restricție la locurile de joacă și pe terenurile de sport din parcurile din sibiu

Sunt aproximativ patru luni de când accesul în parcurile din Sibiu a fost restricționat. Cel puțin pe hârtie, pentru că în realitate, par să fie în continuare populate.

Sibienii nu par să fie deloc jenați de contextul epidemiologic în care suntem, și continuă să iasă la plimbare. Parcul Tineretului din Sibiu este în continuare bântuit de zgomotele și râsetele zglobii ale copiilor. Părinții continuă să-și scoată odraslele la plimbare, lăsându-i să se joace și să se dea în tobogane, neglijând măsurile de protecție impuse de autorități.

YouTube video

Terenul de sport din zonă este plin de adolescenți care joacă baschet, unul lângă altul.

video foto - aglomerație fără nici o restricție la locurile de joacă și pe terenurile de sport din parcurile din sibiu

video foto - aglomerație fără nici o restricție la locurile de joacă și pe terenurile de sport din parcurile din sibiu video foto - aglomerație fără nici o restricție la locurile de joacă și pe terenurile de sport din parcurile din sibiu

Distanțare socială milimetrică și în Parcul Sub Arini

Tentație mare și pentru parcul Sub Arini. Locurile de joacă din parc nu par să ducă lipsa copiilor. Seara pe răcoare, copiii și adolescenții se bucură de aerul proaspăt din parc, fără măști, neglijând orice formă de protecție sau distanțare socială.

video foto - aglomerație fără nici o restricție la locurile de joacă și pe terenurile de sport din parcurile din sibiu

video foto - aglomerație fără nici o restricție la locurile de joacă și pe terenurile de sport din parcurile din sibiu

video foto - aglomerație fără nici o restricție la locurile de joacă și pe terenurile de sport din parcurile din sibiu

video foto - aglomerație fără nici o restricție la locurile de joacă și pe terenurile de sport din parcurile din sibiu

Ultima oră

Participă la discuție

11 Commentarii

  1. Din poze nu prea rezulta ca oamenii sunt inghesuiti ! Copii putini la locul de joaca, desi dupa calendar acesta ar trebui sa fie plin. Articol de 2 lei.

  2. No ca am apărut și pe internet, dar în altă ordine de idei pot spune ca baschetul este un sport precis, jucătorii trebuie sa poată identifica adversarul pe teren, să incerce sa se ferească de el (ceea ce este foarte bine) și sa nu paseze atunci când cineva se află la o distanță, fiți atenți, mai MICA de 2 metri față de el. Pe scurt eu zic ca am respectat ce trebuia, plus ca după am ieșit la terasa cu aceeași oameni.

    1. Încă din titlul articolului deja pot observa o mică contradicție între cele afirmate de autor/autoare si legile in vigoare, respectiv lamuririle aduse de catre autorități, o sa las in continuare si o adresă web, in care se pot regăsi o parte din ele: http://mts.ro/noutati/cum-se-poate-practica-sportul-dupa-15-mai-raspunsuri-la-cele-mai-frecvente-27-de-intrebari-puse-de-iubitorii-de-sport-in-aceasta-perioada/ .
      Trecând peste faptul ca cel putin o poza a fost făcută fără consimțământul vreunei persoane aflate in imagine(fapt care nu e tocmai constitutional), țin să pecizez că parcurile au fost de fapt deschise publicului. Locurile de joacă pentru copii au ramas intr-adevar inchise; pe de altă parte practicarea sporturilor este permisă( ca si hobby) atât timp cât sunt executate in grupuri de cate maxim 3 persoane, care respectă regula distanțierii. Bineinteles ca acum probabil ati putea spune ca in imaginea cu terenul de baschet se afla mai multe de 3 persoane; ca să simplificăm lucrurile să spunem ca s-ar afla 9 persoane pe acel teren. Puteți considera ca acele 9 persoane formeaza un grup ‘ilegal’ format din 9 persoane, sau puteti spune ca pe teren se află 3 grupuri care respectă distanțarea socială sau puteti prezenta situația in modul următor: „Pe teren se află 9 adolescenți care joacă baschet unul langa altul, neglijând niște presupuse reguli impuse de autorități. De asemenea acestia nu poartă mască deși se află intr-un spațiu deschis.”(partea cu masca a fost o precizare pentru lucrurile prezentate in legatură cu parcul Sub Arini). Iar in cazul in care poza ar trebui sa constituie o dovadă, țin să precizez că unghiul face diferența. Iar in cazul in care ați fi dorit să mai schimbați unghiul(sau perspectiva in general), ati fi putut face acest lucru. Sunt sigur ca fiecare om care se afla pe terenul de baschet, era deschis la o discuție respectuoasă. Daca vi se părea ca nu se respectă reguli de bun simț generale(precum regula distanțierii) puteați sesiza acest lucru poliției locale, sau discuta direct cu cei care considerați că făceau aceste fărădelegi (toți jucătorii din prim plan aveau si măstile la ei, deoarece niciodata nu se știe când trebuie să intri in vreun magazin sau intr-un spatiu inchis, prin urmare, un dialog ar fi putut avea loc si cu măștile pe față).

      Sunt destul de sigur că a 2-a poveste atrage mult mai multi cititori(un fel de clickbait), iar lumii ii place foarte mult să bage de vină și să audă povești de genul. Probabil că multă lume nici nu s-ar încurca să încerce să analizeze lucrurile specificate in acest articol (motiv pentru care introducerea unei materii de ‘fake news’ în școli, ar fi foarte importantă).Ca și o sugestie însă, nu cred ca acest articol poate fi considerat ca fiind o știre. Nu se prezintă un fapt de interes, nu as putea spune nici macar că se prezință o realitate (fie ea și din altă perspectivă), ci mai degrabă o poveste care să stârnească reacții și revoltă și să atragă atenția asupra inconștienței oamenilor. Există însă si metode mai bune pentru a duce o asemenea campanie de prevenire a bolii, fără a modera realitatea după bunul plac și sunt ferm convins că un jurnalist pe măsură o să reușească cândva să abordeze problema intr-un mod diferit, si in acelasi timp si eficient.

    1. Tu vii din constanta sa comentezi la noi ca de ce sunt 6 oameni care joaca un sport de echipa? Uita-te un pic la litoralul tau si dupa mai vorbim.

  3. In contextul respectiv, cuvantul ” bantuit” e total nepotrivit….
    Cat despre situatia in sine, trebuie avut in vedere ca sunt activitati care se desfasoara in aer liber!
    Daca doriti sa faceti o campanie de promovare a respectarii regulilor impuse de autoritati, gasiti cu siguranta alte situatii care sunt cu mult mai daunatoare in acest context!

  4. Da,si care este problena.Cati copii și adolescenți au covit. Sport nu la școală.Ii ajutați pe cei agitați sa fie și mai agitați.Mai ales pensionari care imediat îi amenință că sună la poliție.cine are copilul sensibil să aibă grijă de el. Cum îi spui unui copil cu autism sa nu se joace.

    1. În primul rând noi respectăm toate regulile. Măcar atât să avem voie și noi, să jucăm un baschet în parc. Dacă te-ai fi uitat chiar în spatele nostru pe bănci să vezi acolo câți stăteau unii lângă alții nu mai comentai tu de baschet.

  5. Bravo tovarasi, sa starpim aceste elemente dusmanoase care se opun omului de tip nou, sanatos.