video foto val de nemulțumiri în cartierul arhitecților, transformat duminică în "laguna arhitecților"

Drumuri transformate în albii de râu, curți și subsoluri inundate și parcări acoperite complet de apă. Cartierul Arhitecților din Cisnădie a arătat duminică mai degrabă ca o lagună decât ca o zona rezidențială.

Cartierul Arhitecților, inundat după ruperea de nori

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru a scoate apa dintr-o gospodărie cu pompa.

„Urmare a solicitării înregistrate pe numărul de urgență 112, ISU Sibiu intervine cu o autospecială echipată cu o electropompă pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie afectată în Cartierul Arhitecților, Cisnădie”, anunță Cristina Criveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Val de nemulțumiri printre locatarii cartierului

Mulți locatari s-au descurcat pe cont propriu. Au postat apoi pe rețelele sociale zeci de fotografii și filmulețe cu străzile inundate și cu curțile pline de apă. Au fost probleme pe străzile Daniel Renard, Tiberiu Ricci, Virgil Ispas, Irina Rosetti, Roger Bolomey, și Ascanio Damian. Un locatar a postat un filmuleț în care se vede strada Daniel Renard complet acoperită de apă. În descrierea postării, acesta le prezintă internauților „Râul Renard”.

„Mulțumim celor care au dat autorizații de construcție cu ochii închiși și nu au impus dimensionarea canalizarilor în funcție de numărul de apartamente și suprafața de teren acoperita de pavaj”, a scris pe Facebook un locatar din Cartierul Arhitecților.

„Câți dintre dumneavoastră verifică la ceva timp canalizarea din fața blocului și anunță administratorul sau cheamă vidanja să desfunde canalele? Daca veți căuta mâine în canalizarea blocului veți gasi: șervețele umede, cârpe, sticle, tampoane și multe altele”, a scris un alt locatar.

„Problemele acestor locuitori sunt foarte multe și de o diversitate nemaiîntalnită”, a sesizat un locuitor din zonă.

„Prevenția, oare nu intră în atribuțiile firmei care încasează banii și pentru evacuare apei de ploaie? Firmă care ne taxează o sumă frumușică in funcție de cantitatea de precipitații? Bani care îi încasează chiar dacă apa este evacuata prin conductele lor sau prin grădinile/curțile și apartamentele oamenilor. Mult spus conducte acelor țevi. Întreb pentru cei care au scos apa din casă în seara asta”, mai scrie cineva.

 

video foto val de nemulțumiri în cartierul arhitecților, transformat duminică în "laguna arhitecților"

video foto val de nemulțumiri în cartierul arhitecților, transformat duminică în "laguna arhitecților"

Iar nemulțumirile au continuat:

„Ce vină au locatarii că dezvoltatorii nu și-au făcut treaba? Primăria trebuia să vegheze la respectarea proiectelor. Locatarii sunt doar victimele nepăsării.”

„Toată Cisnădia are aceeași structură a drumului. Problema ? Lipsa canalizării pluviale. Nu contează dacă drumul este public sau privat. Nu există asemenea preocupări. Bine că avem statui și echipă în Liga Florilor la handbal. Nu mai scriu , că oricum sunt lucruri știute , iar peste noapte nu se schimbă nimic.”

„Problema în cazul străzii Renard sunt locatarii cartierului! Foarte mulți sunt conectați greșit și anume invers (canalul la rețeaua pluvială). Este normal să se înfunde rețeaua pluvială, datorită acestui lucru. Oricum, la ploaia care a fost astăzi, foarte greu făcea față canalizarea și dacă erau OK legăturile. În spatele cartierului este un mic râu. În zilele fără ploaie, mirosul este câteodată insuportabil din cauza canalizării legate greșit.”

 

video foto val de nemulțumiri în cartierul arhitecților, transformat duminică în "laguna arhitecților" video foto val de nemulțumiri în cartierul arhitecților, transformat duminică în "laguna arhitecților" video foto val de nemulțumiri în cartierul arhitecților, transformat duminică în "laguna arhitecților"

Ce spune administratorul rețelei de apă și canalizare

Nicolae Burprich-Damian, administratorul societății Acvapur Dam SRL, spune că s-a intervenit prompt încă de duminică, urmând ca, în cursul zilei de luni, problema să fie rezolvată în totalitate.

„Am avut două cazuri unde, din cauza legăturilor prost făcute de constructori au fost refulări în două imobile. Azi identificăm problemele și pe Strada Damian și mai rezolvăm și problemele care au apărut acolo. La demisol e o altă problemă pentru că acolo trebuiau să pună clapete de sens, care atunci cand sunt ruperi de nori, nu dau voie ca apa să intre în subsol, dar nu s-au pus”, a precizat Nicolae Burprich-Damian, administratorul societății Acvapur Dam SRL.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Asta meritati daca stati toti cu buletin pe Sibiu si primarul din Cisnadie rade pe banii vostri. Tot el va iesi primar ca de Cisnadia trb sa ridice statui si sa sustina echipe de volei, ciclism, etc. Voi stati ca prosti si platiti impozite dar va e rusine sa schimbati domiciliu in buletin ca de, voi stati in Sb. Nu va mai plingeti macar!

    1. Imi e si rusine sa te jignesc, ce vina au oamenii aia ca dezvoltatorii imobiliari nu au facut canalizare pe strazi si ca primarul inchide ochii la asa ceva si da autorizatii in continuare? Da, ai dreptate, trebuie schimbat buletinul si mers la vot masiv, sa nu mai fie acest infractor primar, dar asta nu inseamna ca asa merita oamenii respectivi. Pentru ca ultimele alegeri au fost acum 4 ani, cand o proportie mare de oameni inca nu statea acolo.

  2. Un cartier distrus de incompetenta si abuzuri. Cum sa emiti autorizatii de construire fara sa asiguri infrastructura rutiera si edilitara corespunzatoare?Cum sa emiti autorizatii de construire fara sa respecti documentatiile de urbanism aprobate? Si asta sub privirile institutiilor statului cu atributii de control.
    Este plina presa locala de nemultumirile locuitorilor din acest cartier si nimeni nu se sesizeaza.Sunt pline sertarele primariei de sesizari ale locuitorilor, toate ignorate.
    ISC Sibiu, DNA, Protectia consumatorului – viata locuitoriilor din acest cartier, a devenit greu de suportat!

  3. Acestea sunt unele din consecințele abuzului în serviciu comis la nivelul servicului URBANISM din Primăria Sibiu Primăria Cisnădie și arhitectul Consiliului Județean este un exemplu clar de criminalitate organizată în domeniul construcțiilor . În alt tări (Italia) procuratura s-ar fi autosesizat și ar întcmit deja dosarele pentru această organizare de tip mafiot dăunătoare sănătătții și bunurilor comunităților.Eu sper ca în al 12 lea ceas la să înțeleagă și funcționarii primăriilor obligația lor de a respecta drepturile la mediu sănătos, la sănătate umană, la proprietate astfel cum sunt ele respectate conform PUG și Rul la care trimit și normele legale ale UE și deciziile date de instanțele europene, că mai devreme sau mai târziu vor trebui să platească din bani PERSONALI și chiar cu funcția aceste sfidări ale legii care au distrus Sibiul și au făcut din sibieni sclavii nelegalitățrilor lor.

    1. Cartiere făcute în bătaie de joc ce se vând la suprapreț. Păcat că se acceptă așa ceva!