Interstar refuză premiile din partea AJF Sibiu - ”Campioana trebuie să se decidă în teren”

Lăudabilă și de apreciat inițiativa AJF Sibiu de a înmâna cupe și medalii golgheterilor și echipelor aflate pe primele trei poziții ale clasamentelor în toate competițiile de copii și juniori organizate la nivel de județ în sezonul 2019-2020, însă ASFC Interstar Sibiu, prin vocea Consiliului Director, a considerat ca acest gest nu este oportun în acest moment și este unul discriminatoriu.

Decizia FRF din luna martie a acestui an, în care se specifica clar, ca toate competițiile la nivel de copii și juniori din întreaga tara vor fi suspendate, iar sezonul 2019-2020 este înghețat, a dus la întreruperea tuturor campionatelor indiferent de vârstă.

La nivelul județului Sibiu s-au desfășurat 50% din totalul de jocuri la fiecare categorie în parte. Consideram ca un titlu de campioana trebuie sa se decidă pe teren, campionatul sa se desfășoare în proporție de 100% pentru a putea fi stabilite ierarhiile la fiecare nivel de varsta. In atare condiții, consideram ca decernarea titlurilor de campioane județene sau de golgheteri, precum și premierea locurilor doi și trei din fiecare serie în competițiile de copii și juniori desfășurare în județul Sibiu în sezonul 2019-2020, este o nedreptate pentru toate echipele si toți participanții în aceste competiții.

  • ASFC INTERSTAR, din respect pentru competiție și competitori, refuza în mod politicos primirea acestor distincții, și argumentează gestul prin cele enumerate mai sus. Reamintim ca, la momentul întreruperii campionatelor, situația echipelor clubului nostru era urmatoarea:
  • La juniori U 15 (grupa 2006), echipa clubului nostru a câștigat seria din care a făcut parte și evolua în Liga Elitelor U15, competiție organizata de FRF-antrenor Daniel Murașan
  • La U 13 Interstar Sibiu 1 (grupa 2007) și Interstar Sibiu 2 (grupa 2008) se regăseau pe primele doua poziții ale clasamentului seriei a 2-a, la egalitate de puncte și la 5 lungimi distanta de principala urmăritoare. Ambele echipe sunt pregătite de Caius Bara.
  • La U 11 seria Elite, Interstar Sibiu( grupa 2009-2010) pregătită de Daniel Murasan conducea clasamentul cu 5 puncte avans de locul secund.
  • La U 11 seria Clasic Interstar Sibiu (grupa 2010) pregătită de același Daniel Murașan ocupa poziția secunda la trei puncte distanta de liderul seriei.

La categoria U 9 grupa 2011 pregătită de Mircea Soare și Dorel Birbic conducea în clasamentul seriei 2 cu trei puncte avans fata de locul doi, în timp ce grupa U 8 pregătită de Horațiu Bara Graeff era liderul seriei 2 a campionatului U9, la 5 lungimi de principala urmăritoare.

Returul putea, sau nu, sa aducă surprize sau modificări în clasamente, asta nu avem de unde sa știm, însă cât timp, din punct de vedere teoretic și matematic, fiecare echipa participanta avea șanse sa urce pe podium, nu ni se pare corect ca, în acest moment, sa fie premiate primele trei echipe. Ar fi o nedreptate pentru ceilalți participanți. Normal ar fi ca în aceasta ediție de campionat sa nu existe câștigători și învinsi. INTERSTAR SIBIU dorește sa câștige pe teren și nu în afara lui.

  • 5 clasări pe locul intai
  • 2 clasări pe locul 2
  • 3 clasări pe locul întâi în clasamentul golgheterilor
  • Acesta este bilanțul ASFC Interstar la momentul întreruperii competițiilor pe plan județean.

Ultima oră

Comentariul meu