românia, amendată de ue cu 3 milioane de euro

România trebuie să plătească trei milioane de euro Comisiei Europene, după ce a întârziat transpunerea legislației privind combaterea spălării banilor. România a adoptat legislația cerută de Uniunea Europeană cu mai bine de doi ani întârziere față de termenul stabilit de Comisia Europeană, vara lui 2017. 

Decizia a fost luată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. O sancțiune similară a primit joi și Irlanda, care trebuie să plătească o sumă forfetară de două milioane de euro. 

Directiva europeană a fost aprobată în 2015, România avea termen până în 2017 să o transpună. Însă abia anul trecut s-a făcut ceva, dar cu o viteză incredibil de mică. Deși Bruxelles-ul ne trăgea de mânecă să o facem repede, amenințându-ne inclusiv cu trimiterea în fața Curții de Justiție, Guvernul Dăncilă, deși trecuse de mult termenul, a ales calea broaștei țestoase: un proiect de lege prin Parlament. Nu o ordonanță de urgență. Codul administrativ a fost adoptat rapid prin ordonanță, dar când ardea, s-a ales calea lungă.

Directiva UE era făcută să aducă mai multă lumină în tranzacțiile financiare în privința beneficiarilor reali ai acțiunilor. Tot ea interzicea existența acțiunilor la purtător.

Citește articolul complet AICI.

Sursa: DIGI 24

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. UE e ca un patron de firma de apartament din anii 90. Se face ca iti da dar de fapt gaseste motiv sa-ti ia.