foto prinși când aruncau moloz la marginea pădurii - reacția neașteptată a poliției locale sibiu

Saci întregi cu moloz și alte resturi din construcții au fost descărcați fără pic de jenă la marginea unei păduri de lângă Cisnădioara. Vinovații au fost reclamați la Poliție dar au scăpat nepedepsiți. Polițiștii locali nu au luat în considerare fapta lor pentru că, atenție, „nu au constatat-o prin propriile simțuri”.

Oameni cu obrazul gros

Pe adresa redacției am primit câteva fotografii în care se vede o femeie care aruncă molozul la marginea pădurii. Cititoarea Ora de Sibiu, care ni le-a trimis, ne-a asigurat că fotografiile au ajuns și la Poliția Locală.
foto prinși când aruncau moloz la marginea pădurii - reacția neașteptată a poliției locale sibiu
foto prinși când aruncau moloz la marginea pădurii - reacția neașteptată a poliției locale sibiu foto prinși când aruncau moloz la marginea pădurii - reacția neașteptată a poliției locale sibiu foto prinși când aruncau moloz la marginea pădurii - reacția neașteptată a poliției locale sibiu
„În 6 iulie 2020, am surprins acești indivizi, golind saci de moloz și resturi de obiecte sanitare și ceramică în mijlocul pădurii, mai exact, în Pădurea Cisnădioarei, județul Sibiu. În urma sesizării documentate la Poliția Locală, inclusiv vizita ulterioară sesizarii, împreună cu inspectorii de Poliție, la locul unde au fost aruncate mizeriile, am primit acest raspuns oficial”, ne-a scris sibianca. Aceasta ne-a trimis și o copie a răspunsului primit în urma sesizării făcute.

Vinovații au scăpat fără amendă

Motivul invocat de polițiștii locali ca să nu îi amendeze pe cei care au aruncat deșeuri în pădure, este greu de înțeles.  
„În ceea ce privește tragerea la răspundere a persoanei vinovate, în condițiile în care polițiștii nu au constatat fapta prin propriile simțuri, nu vor aplica nicio sancțiune contravențională, aspect de care ați fost informată verbal și prin adresa cu nr. 12128/06.07.2020. În situația în care mai identificași astfel de persoane, vă solicităm să apelați telefonic Dispeceratul Serviciului de Poliție Locală Sibiu”, scrie în răspunsul transmis de Poliția Locală Sibiu.
foto prinși când aruncau moloz la marginea pădurii - reacția neașteptată a poliției locale sibiu

„Să le fie rușine! Măcar atât!”

Cititoarea Ora de Sibiu spune că pădurea este plină de gunoaie și vrea să tragă un semnal de alarmă pentru ca astfel de fapte să fie pedepsite.
„Sunt mormane și mormane de moloz, plasticuri, canapele, diverse obiecte aruncate în pădure. Dar, atâta timp, cât legea este interpretabilă…Ce le lăsăm copiilor noștri? Poate se găsește cineva care-i cunoaște pe acești indivizi și să le transmită să le fie rușine! Măcar atât!”, mai spune aceasta.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Nu ne miră lipsa de respect pentru lege și pentru protecția drepturilor fundamentale manifestat la nivelul Poliției locale Sibiu. Acești domni din conducere în frunte cu dl Aldea ar trebui sa plece .NU FAC ABSOLUT NUMIC sincera ce legea le impune. Ar trebui inițiat un referendum pentru a salva Sibiul si sibienii de asemenea persoane care nu reprezintă pe cetățenii onesti.