fostul șef de la rar sibiu și angajații corupți nu mai sunt sub control judiciar

Fostul șef de la RAR Sibiu și angajații corupți, care au fost reținuți anul trecut pentru luare de mită, nu se mai află sub măsura controlului judiciar. 

Zece inculpaţi, printre care şeful de reprezentanţă R.A.R. Sibiu, trei ingineri R.A.R. şi un agent de poliţie, alături de complicii lor, au fost cercetaţi penal în stare de arest preventiv în perioada 12.09.2019 – 09.12.2019, iar apoi în perioada 09.12.2019 – 02.01.2020 în stare de arest la domiciliu. Până în luna mai, cei 10 inculpaţi, alături de alţi 3 dintre cei 16 trimişi în judecată, s-au aflat sub control judiciar.

Prin rechizitoriul din data de 12 mai, dosarul a fost înaintat Tribunalului Sibiu spre judecare cu propunerea de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de 13 dintre cei 16 inculpaţi, dar şi de menţinere a măsurii asiguratorie a sechestrului dispus asupra sumelor totale de 34.240 lei şi 7.795 Euro.

Tribunalul a respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Aceștia au atacat la Curtea de Apel Alba Iulia decizia Tribunalului, dar nici acolo nu au avut câștig de cauză. În consecință, cei 13 inculpați au scăpat de măsura controlului judiciar.

„Solutia pe scurt: În baza art. 242 C.p.p. raportat la art. 348 al. 2 C.p.p., art. 208 al. 5 C.p.p. revocă măsura controlului judiciar luată faţă de inculpaţii 1. BOGDAN ILIE, …… 2. OŢETEA IOAN CĂTĂLIN, …… 3. BĂCILĂ IOAN DAN, …… 4. GEHL VALERIU HELMUT, …… 5. BERCU CORNEL, …… 6. MITREA MIHAI MARIAN, …… 7. HORVAT IOAN, …… 8. ŞTEFAN AUREL VASILE, …… 9. ZÎZĂ VASILE, …… 10. ROCIU LIVIU, …… 11. DUDA OVIDIU IOAN, …… 12. AXENTE SEVER, …… 13. POPA ALIN IOAN, …… Respinge ca rămase fără obiect cererile formulate de inculpaţi, de extindere a limitei teritoriale pe care nu au voie să o părăsească”, se arată în decizia luată de Tribunal la finele lunii mai.

Dosarul „Mită la RAR” – Cum se luau banii

Dosarul „Mită la RAR” seamănă cu un scenariu de film polițist. Funcţionarii de la RAR foloseau coduri şi nume de bărbaţi care se schimbau periodic, astfel încât să se creeze un cerc închis în care să nu pătrundă persoane străine. Silviu, Marius sau Mihai erau nume stabilite de funcţionari cu complicii lor. O mulțime de vehicule periculoase au fost puse în circulație contra unor sume de bani. Mita era lăsată în scrumiere și în torpedoul mașinii.

Ultima oră

Comentariul meu