amenzi usturătoare joi la sibiu pentru cei care nu au respectat măsurile anti-covid
FOTO: arhivă

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Oamenii legi fac verificări în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și în mijloace de transport în comun.

Astfel, în cursul zilei de 16 iulie, efectivele de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenate în acțiuni de verificare a patru societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse, reprezentanții unei societăți fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscurilor.

Totodată, efectivele de poliție locală au verificat patru mijloace de transport în comun și au sancționat contravențional două persoane cu amendă în valoare totală de 1.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

Cea mai mare amendă a zilei a fost dată în urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 16 societăți. Una dintre societăți a primit o amendă în valoare de 10.000 lei pentru ambalare si etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Personalul SPF Aeroport Sibiu în cooperare cu polițiști din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene au efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost efectuate verificări la o societate comercială din incinta aeroportului, fără a fi descoperite nereguli.

Prefectura Sibiu reamintește că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2. De asemenea în cazul în care cetățenii sesizează nereguli pot sesiza autoritățile apelând TELVERDE: 0800800165.

Ultima oră

Comentariul meu