Cu toții aștepăm sfârșitul de săptămână cu nerăbdare, dar de multe ori, constatăm faptul că modul în care petrecem timpul liber nu se ridică la nivelul așteptărilor. Dacă vreți ca weekendurile să vă dea sentimentul de revigorare și să contribuie la o încărcare cu energie pozitivă, vă propunem câteva idei de a petrece weekendul, ca să ieșiți din rutina zilelor din timpul săptămânii:

Drumeție si supraviețuire în Parcul Național Cozia

Traseul începe din Păușa – Mănăstirea Stănișoara și durează aproximativ șase ore dus-întors. Traseul este de intensitate medie, cu priveliști de o frumusețe rară. Pe parcurs vor fi organizate mai multe ateliere, printre care se numără și  aprinderea focului cu cremene și amnar, realizarea unui filtru de apă, realizarea de capcane și arme improvizate, realizarea unei busole, etc. Preţul acestei ieșiri este de 185 RON.

TRIADA MTB PĂLTINIȘ – Cupa Națională a României de XCO

Triada MTB Păltiniș este al 2-lea eveniment din cadrul Triadei MTB 2020. Va include o competiție de XCO Class 1 UCI sâmbătă și celebrul Geiger MTB Challenge, un maraton de mountain bike, duminică. Competiția este format XCO (cross country olympic) pe un traseu de 3.2 km cu o diferență de nivel de 150m. Se vor parcurge mai multe tururi în funcție de categorie. Taxe de înscriere: Categoriile Cadeți și Juniori – 60 lei (online), 90 lei (în ziua de 17 iulie la Race Office), iar Categoriile Elite, Master și Amatori – 90 lei (online), 120 lei (în ziua de 17 iulie la Race Office).

Excursie Muntii Bucegi, Babele si Sfinxul

Cu plecare de la Sala Thalia din Sibiu, se va ajunge lângă Vârful Caraiman. Dacă vremea este favorabilă, de acolo se va urca cu telecabina pentru a vizita Sfinxul și Babele. În caz că vremea nu permite urcarea cu telecabina, excursia se va îndrepta spre Castelele Peleș, Pelișor și Mănăstirea Sinaia. La întoarcere, se va vizita Mănăstirea Caraiman. Costul excursiei este de 85 lei.

A.F.C.Hermannstadt vs Sepsi OSK Sf.Gheorghe

A.F.C.Hermannstadt întâlnește pe teren propriu pe Sepsi OSK Sf.Gheorghe, în etapa a X-a din Play-Out-ul Ligii 1. Va fi o confruntare între locurile 3 (Sepsi – 27 pct) și 4(FCH – 27 pct) din clasament, echipa sibiană având un meci mai puțin disputat. Meciul va avea loc sâmbătă, 18 iulie 2020, ora 18:00, pe Stadionul Municipal Sibiu.

Cotton Pub Sibiu

Aici regășiți o atmosferă relaxantă ce se aliază cu vibe-ul tineresc și creează un loc perfect pentru o ieșire de weekend. Muzica este bună iar mâncarea este  demențial de bine aromată și gătită, și te face să te simți un adevărat gurmand.

“Povestea lui Măzărel” la Teatrul “Gong” din Sibiu

În acest sfârșit de săptămână, reîntâlnim pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret “Gong” din Sibiu “Povestea lui Măzărel”, un spectacol recomandat copiilor ce au peste trei ani. Spectacolul are la bază o poveste originală de Aurelia Călinescu, iar în distribuția acestuia se află Raluca Răduca. Acesta va fi prezentat vineri, sâmbătă și duminică, la orele 10 și 18. Un bilet costă 50 de lei și este valabil pentru un grup format din membrii aceleiași familii, dar nu mai mult de zece persoane.

Grădina Zoologică din Sibiu

Situată în inima pădurii Dumbrava, Grădina Zoologică din Sibiu este locul perfect pentru a petrece o zi de weekend cu familia. Copiii sunt încântați de posibilitatea de a explora și a vedea în realitate reprezentanții speciilor animale pe care le văd la televizor sau în desenele animate. Grădina adăposteşte peste 260 de exemplare din 63 de specii diferite. Pe lângă familiile cu copii, locația este pretabilă și pentru grupurile de prieteni sau chiar cupluri, care au posibilitatea de a închiria o bărcuță și de a savura priveliștea naturii. Tarifele sunt de 3 lei pentru adulți, 2 lei pentru elevi, sudenți și pensionari, iar copiii sub 3 ani au acces gratuit.

Lacurile naturale Ocna Sibiului

Așa cum oferta de vacanță pentru anul acesta este mult mai restrânsă, printre cele mai benefice opțiuni de a petrece weekendul, se numără stațiunile balneare. Un sejur terapeutic poate contribui la îmbunătățirea stării de sănătate, dar și a condiției fizice și psihice. Un edificiu natural al Transilvaniei este stațiunea Ocna Sibiului, care se află la doar 17 km de Sibiu. Aici turiştii pot găsi lacuri cu ape sărate, plaje amenajate şi restaurante cu terase. Prețul biletului de intrare pentru adulți este 25 lei în intervalul orar 07:00-18:00, iar pentru copii, taxa este de 10 lei. După ora 18:00 prețurile sunt reduse, biletul pentru adulți costă 15 lei iar copiii sub 18 ani au acces gratuit.

Complexul Național Muzeal ASTRA

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este aşezat într-o zonă ce deschide priveliști de paradis. Acesta dispune de un lac şi de peste zece kilometri de alei. Muzeul prilejuieşte plimbări de tot felul, de la clasicul mers pe jos, până la un scurt tur cu trăsura. Vegetaţia luxuriantă îi ajută pe oameni să respire aer curat, dar şi să ignore pentru câteva minute sau ore agitaţia obişnuită a oraşului. O vizită în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului are şi această caracteristică de a te face să uiţi cu uşurinţă de problemele zilnice, transpunându-te într-o lume diferită, cu care înveţi treptat să comunici. Programul este de la ora 08:00 până la 20:00. Prețul biletului de acces pentru adulți este de 25 lei, 12 lei pentru pensionari, iar elevii și studenții vor plăti doar 7 lei.

Piscine și ștranduri

Deoarece vara este anotimpul perfect pentru a savura o baie răcoritoare în piscină, vă propunem o listă cu piscinele care sunt deschise în această vară in județul Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu