efectele pandemiei la sibiu – numărul înmatriculărilor auto este în cădere liberă
Sursa: wall-street.ro

Criza pandemiei de Covid-19 a lovit puternic în cele mai mari și importante domenii, printre care și piața auto. Vânzările și înmatriculările au scăzut.

Principalul motiv al acestei situații este pandemia de Coronavirus. Scăderile înregistrate au fost efectul imediat al reducerii activității principalilor producători de subansamble. Marile companii producătoare și-au restrâns, rând pe rând, activitatea prin închiderea efectivă a liniilor de producție ca unică măsură posibilă pentru protejarea angajaților în contextul pandemiei de Coronavirus.

Conform datelor comunicate de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu, în luna iunie a anului curent, la Sibiu au fost eliberate 14.414 de cărți de identitate pentru autoturisme, față de 17.236, înregistrate în perioada similară a anului 2019. Pandemia COVID-19 a fost principalul factor al acestei evoluţii. Deşi dealership-urile au rămas deschise în toată această perioadă, numărul vânzărilor a scăzut.

De asemenea, în prima jumătate a anului curent, au fost emise 5.950 de autorizații provizorii, un număr ușor scăzut față de cel de anul trecut, când au fost emise 7.497 de autorizații provizorii.

Ca urmare, după primele 6 luni din acest an, Sibiul înregistrează o scădere destul de importantă, de 19,58%, față de aceeași perioadă a anului trecut. În ceea ce ține numărul permiselor de conducere emise, statisticile arată că lucrurile stau aproximativ similar. În primele șase luni ale anului curent, au fost emise 7.215 permise de conducere, cu 30.80% mai puține decât anul trecut.

Ultima oră

Comentariul meu