teste covid falsificate, de vânzare la intrare în grecia
FOTO: Getty Images

Certificate care atestă un test negativ fals pentru coronavirus au fost puse la vânzare la granița dintre Bulgaria și Grecia. Un astfel de test falsificat costă între 30 și 40 de euro.

Presa greacă scrie că la punctul de trecere Kulata-Promachonas au apărut certificate care atestă testarea negativă pentru coronavirus, scrie DIGI24. Sunt schimbate nume și alte date personale, iar un test fals de COVID-19 costă 30-40 de euro.

Atenție, însă, pentru cei care din disperare sau inconștiență se gândesc să fenteze regulile impuse de oficialii eleni. Cei depistați cu documente false vor răspunde în fața legii, după cum au avertizat de mai multe ori autoritățile grecești, dar și Ministerul de Externe de la București.

Oficialii eleni vor lua în considerare doar certificatele emise de laboratoare care dețin acreditările necesare.

„Este adevărat, era de așteptat, având în vedere că suntem la graniță cu Bulgaria. Primii bani falși care au apărut în Europa, în Bulgaria au fost făcuți. Așa că o asemenea afacere ar fi fost anormal să nu existe. Noroc că avem de a face cu oameni serioși din România care nu cred că au nevoie de așa ceva. Testul este pentru binele lor, nu numai pentru binele grecilor”, spune Akis Spiratos, ghid turistic.

Sursa: DIGI24

Ultima oră

Comentariul meu