video de ce nu poartă românii mască - johnny de la costinești are o explicație

Din 15 mai purtarea măştilor de protecţie a devenit obligatorie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun. Mulţi români refuză însă categoric să le poarte. Motivul cel mai des invocat este acela că masca nu îi protejează, ba dimpotrivă, este nocivă şi periculoasă pentru sănătate. Dar mai există și o altă categorie de români care sunt absolut convinși că pandemia COVID-19 este o născocire a Ocultei Mondiale, care ne controlează pe toți. Iar Johnny de la Costinești este doar unul dintre acești români.

Turiștii care au ajuns în weekend la Costinești l-au întâlnit probabil pe cel mai înfocat susținător al teoriei conspirației, care nu doar că are propriile idei fixe despre purtarea măștii de protecție, dar a încercat să convingă pe toată lumea că nu trebuie s-o poarte.

„Populația României este prostită cu măștile, cu Covidul ăsta, cu toată panarama asta. Pe Johnny de la Costinești nu-l poate îngrădi nimeni! Nicio lege nu-l poate îngrădi”, striga în gura mare bărbatul, pe o arteră principală din stațiunea Costinești.

YouTube video

Ca Johnny de la Costinești sunt însă mulți alți români care nu cred în existența virusului și care sunt aproape pregătiți să se ia la bătaie cu oricine le impune să poarte masca. Dar care sunt principalele motivele pentru care oamenii nu poartă mască, deși zilnic mor oameni în lumea întreagă?

Ziarele și Internetul sunt pline de povești cu oameni care și-au pierdut prietenii, rudele sau membri ai familiei. Dar românii s-au relaxat de tot, împinși la rebeliune și conspirații fie de politicienii care se folosesc de criza coronavirus ca să mai atragă niște voturi fie de vedete care încearcă să șocheze.

De exemplu Cheloo, solistul trupei Paraziții a declarat că „o să creadă în virusul vedetă doar în momentul în care morții vor fi adunați din șanțuri cu buldozerele.”

În timp ce noul val anti-mască acaparează societatea, numărul cazurilor de coronavirus este în creștere în România iar tot mai multe țări ne permit accesul pe teritoriile lor, doar dacă prezentăm la graniță un test COVID negativ.

Până duminică, 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.884 au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 456 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, erau internați duminică, 243 de pacienți.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. V-a dat OMS-ul , o organizatie formata din taietori de frunzacla caini si toata clasa politica un subject din care sa traiti banos pe un motiv ‘bun’ de a promova si argumenta incalcarea drepturilor omului si de a lasa milioane de someri si familii marcate pentru un virus ca oricare altul.
    As dori si eu sa se faca o ancheta pe ce se cheltuie banii in organizatie numita OMS si cum ii tragem la raspundere pe cei care au cauzat efectele astea nocive in economie si societate. Cum sa ii privam si noi de libertate si bunastare pe domnii si doamnele care au organizat mascarada asta.
    Asta e ce imi doresc eu, ca simplu cetatean si asta e opinia mea.