efectele covid-19 asupra pieței auto din sibiu - vânzările au scăzut
Sursa: economica.net

Piața auto a fost lovită din plin de criza epidemiei de Coronavirus. Efectul este unul de domino, iar scăderile înregistrate la momentul actual de piața auto nu au atins cel mai jos punct.

Cifrele arată că industria automobilelor este una din componentele esențiale ale economiei și că reducerea activității poate afecta grav societatea.

Efectele crizei auto la Sibiu

În ceea ce privește vânzările automobilelor pe raza județului Sibiu, lucrurile par să revină ușor la normal. “Cu aproximativ 2 săptămâni înainte de ridicarea stării de urgență, oamenii au început să prezinte interes. Pe perioada pandemiei vânzările au fost aproape egale cu zero. 86% din populație a fost în șomaj tehnic. De la ridicarea stării de urgență, a fost o perioadă în care prețurile au fost reduse pentru a lichida stocurile, iar acum au revenit la normal”, a declarat Ovidiu Jurca de la reprezentanța Ford Sibiu. Acesta a mai menționat și faptul că prețul estimativ pentru o mașină de clasă medie, cu dotările de bază, este de aproximativ 15.000 euro.

Vânzările auto de pe plan local sunt susţinute, în principal, de către persoanele juridice, care, după trei luni din anul 2020, realizează 65% din totalul achiziţiilor de autoturisme, în timp ce persoanele fizice realizează restul de 35%.
La finalul primului trimestru din 2020, ierarhia mărcilor de autoturisme are pe primul loc Dacia, cu 7.437 unităţi (27% cotă de piaţă), iar apoi Volkswagen (2.535 unităţi, 9,2% cotă de piaţă), Skoda (2.454 unităţi şi 8,9% din total piaţă), Renault (2.106 unităţi şi 7,6% cotă de piaţă) şi Hyundai (2.040 unităţi, cu 7,4% cotă de piaţă). “După jumătatea lunii martie, vânzările au fost blocate. Pe durata stării de urgență, cand majoritatea persoanelor au fost în șomaj tehnic, nu a fost activitate pe partea de vânzări deloc.La redeschidere, spre bucuria noastră, lucrurile au luat o întorsătură favorabilă și lumea a început să prezinte din nou interes pentru achiziția unui automobil, dar, față de anul trecut, oricum se simte o ușoară diferență.”, a spus Ioan Geleriu de la Tess Sibiu. Acesta a mai precizat faptul că prețurile au rămas neschimbate, însă au introdus multe oferte avantajoase pentru clieți. Prețurile pentru un automobil nou, marca Volkswagen sunt cuprinse între 10.000 și 100.000 de euro, cele mai solicitate modele fiind cele din gama mică: Golf, T-Roc și T- Cross.

Ultima oră

Comentariul meu