Autoturism cu trei pasageri, lovit de tren în județul Alba
Sursă foto: Alba24

Un autoturism în care se aflau trei persoane a fost lovit, sâmbătă, la trecerea la nivel peste calea ferată din localitatea Jidvei de un automotor care circula pe relaţia Blaj – Târnăveni.

„Din primele informaţii, un autoturism cu trei pasageri a fost lovit la nivelul trecerii cu calea ferată. Pasagerii sunt conştienţi, neîncarceraţi, o singură persoană acuzând un atac de panică”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

La accident a acţionat, cu o autospecială şi un echipaj SMURD, Garda de intervenţie Blaj. Traficul feroviar a fost reluat, potrivit sursei citate.

În zona respectivă, trecerea este dotată cu indicator rutier (Crucea Sf. Andrei), iar cel mai probabil şoferul autoturismului nu s-a asigurat în momentul în care vrut să traverseze peste calea ferată.

Linia de cale ferată dintre Blaj (judeţul Alba) şi Târnăveni (judeţul Mureş) a fost privatizată în urmă cu mai mulţi ani. Pe ruta respectivă circulă, în prezent, automotoare formate din câte două vagoane.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Oare cum o fi indicatorul rutier Crucea sfântului Andrei? Poate era indicatorul Trecere la nivel cu calea ferata simpla fără bariere! Fi ți profesioniști!