peste 1000 de angajați din sibiu rămân fără locuri de muncă - nouă firme fac concedieri colective

1069 de angajaţi care lucrau în 9 fabrici și companii din Sibiu rămân fără locuri de muncă în această perioadă. Este primul val de concedieri colective generat de pandemie în judeţul Sibiu. Muncitorii şi-au primit deja înştiinţările, aşa că în câteva zile vor sta acasă. Alte 3 firme și-au exprimat intenția de a face concedieri colective în perioada următoare. Încă 630 de angajați din județul Sibiu ar urma să fie afectați.

Încep să apară apară primele efecte economice generate de criza coronavirus. 1069 de muncitori şi-au primit deja preavizele, iar în câteva zile vor rămâne fără locuri de muncă. Este vorba despre muncitori din fabrici de confecţii, echipamente electronice, accesorii auto și sticlărie din Sibiu, Avrig, Mediaș și Șelimbăr. Alți 630 de angajați din județ ar putea fi dați afară în cel mult o lună deoarece patronii au trimis la ITM notificări privind intenția de concediere colectivă.

„În perioada 15 mai – 8 iulie, la ITM Sibiu s-au depus 12 notificări privind concedierile colective. Dintre acestea avem înregistrați trei angajatori care au depus notificari privind intenția de concediere colectivă. Dacă intenția se va pune în aplicare ar urma să fie afectați 630 de salariați. Alți 9 angajatori au trimis deja notificări privind aplicarea concedierii colective. Este vorba de 1069 de salariati afectați”, transmite Alexandra Țintea, purtător de cuvânt la ITM Sibiu.

Domeniile de activitate afectate de concedierile colective în județul Sibiu sunt fabricarea de piese schimb, accesorii autovehicule, fabricarea de echipamente electrice și electronice, comerț piese și accesorii auto, fabricarea de articole de voiaj și marochinărie, fabricarea de tuburi si profile din material plastic, producția de caroserii pentru autovehicule, fabricarea de articole de îmbracaminte și accesorii, fabricarea de articole din sticlă, agenții de turism, și restaurante.

Ultima oră

Comentariul meu