mașină furată, vandalizată și abandonată în câmp – hoții sunt niște copii din tălmaciu

Trei copii din Tălmaciu, în vârstă de 13, 16 și 17 ani, au furat o mașină din Veștem, au vandalizat-o și au abandonat-o în câmp, lângă locuința lor. 

Totul s-a petrecut în noaptea de marți spre miercuri. Cei trei minori ar fi furat mașina din fața unui imobil de pe raza localității Veștem. Dimineața, când proprietarul s-a trezit, a avut neplăcuta surpriză să vadă că îi lipsește autoturismul.

Acesta a făcut o plângere la poliție. „La data de 08.07. a.c., în jurul orei 08.00, un bărbat domiciliat în satul Veștem a reclamat că persoane necunoscute, în noaptea de 7 spre 8 iunie, în intervalul orar 22.00 – 07.00, au sustras din fața unui imobil un autoturism. S-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

YouTube video

În imaginile de mai sus apar cei trei copii. Aceștia își făceau planul înainte de a fura mașina.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, la scurt timp au fost identificați presupușii autori ai furtului. Este vorba despre trei copii, cel mai mic dintrei ei având vârsta de 13 ani, cu toții domiciliați în Tălmaciu. Aceștia nu doar că au furat mașina, dar au și „modificat-o”. Autoturismul, un model Dacia 1309, pare că a fost „recondiționat”, tocmai pentru a nu fi recunoscut de proprietar.

mașină furată, vandalizată și abandonată în câmp – hoții sunt niște copii din tălmaciu
Așa arăta inițial mașina
mașină furată, vandalizată și abandonată în câmp – hoții sunt niște copii din tălmaciu
Copiii au „recondiționat” autoturismul

„Eu am găsit mașina cu încă un prieten. Ne-am dus după urme și am găsit-o la Tălmaciu, în câmp, la canton. Tot acolo locuiesc și copiii. Au vopsit-o, au decopertat-o, ca să nu o mai recunosc. Mi-au zis că au furat-o ca să se plimbe puțin și ei”, a spus Mihai Popa, proprietatul mașinii.

Polițiștii de la Investigații Criminale continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a celor întâmplate. Fiind vorba despre hoți minori însă, nu se vor lua măsuri împotriva lor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Pai si ce daca sunt minori au voie sa rastoarne planeta akuma.Sa puna dosaru deoparte si la 18 ani inchis si gata!