crește numărul bolnavilor de coronavirus externați la cerere din spitalele din sibiu
foto: arhivă

După publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR care asimilează internarea cu privarea de libertate și încălcarea drepturilor omului, mai mulți pacienți bolnavi de coronavirus s-au externat la cerere din spitalele din Sibiu.

De la decizia CCR, zeci de persoane din județul Sibiu bolnave de coronavirus au cerut să fie externate din spitale.

„Până în prezent au fost externate 47 de persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, asimptomatice în momentul externării”, a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Astfel, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, au fost externați, în total, 11 pacienți dintre care nouă în urma deciziei CCR, iar doi conform procedurii. Din cadrul Spitalului de Pediatrie au fost externați, de asemenea, nouă pacienți, dintre care o persoană conform deciziei CCR, iar opt conform procedurii. Iar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie au fost externați 27 de pacienți dintre care unul conform deciziei CCR, 26 conform procedurii.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 685 de persoane (dintre care 640 adulți și 45 copii), conform Prefecturii Sibiu. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 516 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Ultima oră

Comentariul meu