căsătorie în pandemie la sibiu. marturiile unei mirese cu mască
Sursa: TheIndependent

Orice femeie, visează încă din copilărie la ziua cea mare, care este menită a fi “cea mai frumoasă zi din viață”.

Din păcate, mirii și miresele de anul acesta au avut parte de o mare provocare. Aceștia au fost nevoiți să ia o decizie: fie amână nunta, fie reduc substanțial numărul de persoane. Cele mai multe cupluri au ales să-și amâne nunta pentru anii următori, argumentând decizia cu faptul că nu ar putea renunța la invitați și că toți sunt importanți. Însă avem și excepții. Există proaspete familii care, în ciuda situației actuale, au hotărât să nu amâne marele eveniment și să-l adapteze conform cerințelor actuale. Printre aceste excepții se numără și Maria cu Liviu din Sibiu.  „La aflarea veștii că nu vom putea organiza petrecerea în condiții normale am fost foarte supărați și cumva dezamăgiți, deoarece totul era organizat și pus la punct. Am amânat petrecerea cu toți ceilalti prieteni pentru anul următor, însă ne-am decis sa avem totuși cununia civilă și religioasă acum, într-un cadru restrâns.”, a mai relatat proaspăta mireasă.

În ce condiții s-a desfășurat marele eveniment

“Nunta s-a desfășurat pe timpul stării de alertă. La cununia civilă au avut voie doar 8 persoane, asta însemnând mirii, nașii, mamele noastre , fotograful și cameramanul. La intrare în incintă ni s-a luat temperatura și ne-au rugat să purtăm masca. Ulterior, am sărbătorit la cabana noastră într-un cadru foarte restrâns.”, a spus Maria.

Cum s-a resimțit din punct de vedere financiar

„Din punct de vedere financiar au fost costuri suplimentare. Cununia civilă ar fi trebuit sa fie în aceeași zi cu nunta, și astfel am fi scutit din bani pentru flori, ținută și masă. Însă nu ne-a părut rău ca am făcut așa pana la urma” , spune Maria.

Câte căsătorii s-au oficializat la Sibiu,  în perioada pandemiei

Conform statisticilor, în perioada stării de urgență (13.03.2020 – 15.05.2020), in Sibiu au fost înregistrate 34 de căsătorii. Din momentul instalării situației de alertă (16.05.2020) și până în prezent, in Municipiul Sibiu au fost oficializate 77 de căsătorii.

Ceremoniile s-au desfășurat cu respectarea strictă a normelor impuse de autorități, iar protocolul de după înregistrare, conform căruia tinerii și invitații serveau șampania și tortul, a fost anulat, din motive de siguranță.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu