bazar cu muzică live la șura culturală gușterița - sibienii pot da o mână de ajutor

Șura Culturală Gușterița are nevoie de ajutorul nostru. Sâmbătă, 11 iulie, de la 9:30, în curtea Bisericii ortodoxe din Gușterița, va fi organizat un bazar care are ca scop strângerea de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la viitorul centru cultural și educațional.

Șura, veche de peste 100 de ani, a fost folosită ca grajd de animale iar în ultimi 30 de ani a fost abandonată. Părintele Alexandru Ioniță, prin Asociația Dia. Logos, Parohia Gușterița și un grup de voluntari, au reusit să consolideze structura de rezistență a șurii, să adauge ziduri, unde erau doar pereți din scânduri și să schimbe acoperișul. Centrul cultural și social are parter și mansardă, urmând să fie finisat și dotat anul acesta sau anul viitor. „Noua șură” va pune la dispoziția copiilor o sală multifuncțională, o bucătărie și două ateliere de lucru la mansarda clădirii. Tot la mansardă sunt amenajate toalete și dușuri pentru cazurile sociale de urgență. Pentru finalizarea proiectului mai e însă mult de muncă.

„Haideți să organizăm împreună primul eveniment în Șura Culturală din Gușterița, unde să ne cunoaștem, și să vedeți ce am/ați realizat până acum. În data de 11 iulie, în curtea Șurii noastre dragi, care a prins contur și putere, vom avea activități pentru copii, prăjituri făcute de membrii comunității, limonadă, cafea, muzică live, obiecte folosite  sau second hand în stare foarte bună și obiecte noi, pe care le vom pune la vânzare, cu scopul de a strânge banii pentru urmatorul pas: geamurile șurii. Va fi o zi pe cinste, petrecută cu oameni minunați. Dacă îți dorești să faci parte din acest eveniment în aer liber, te așteptăm în perioada 2-9 iulie, între orele 16-20, pe Strada Mălinului, nr 4, să ne aduci obiecte folosite în stare bună sau noi, pe care nu le folosești, și de care s-ar bucura altcineva. Te așteptăm apoi să vii în 11 iulie să cumperi lucruri, donând astfel pentru geamurile Șurii Culturale. Așa, poți să te bucuri alături de comunitatea pe care un proiect de suflet a reușit să o adune laolaltă”, scrie pe pagina de socializare a Șurii Culturale Gușterița.

Înființată în 2016, Asociația Dia.Logos urmărește transferul de cunoștințe și valori între spațiul german și cel românesc, prin promovarea voluntariatului și a implicării cetățenești. Membrii acestei asociații au experiențe de studii doctorale sau postdoctorale în Germania și doresc să implementeze ceva din experiența lor în contextul românesc și să promoveze în spațiul german cultura locală românească.

Asociația Dia.Logos are deja experiență în dezvoltarea de programe educaționale și evenimente culturale și sociale pentru familiile defavorizate din cartierul Gușterița. Activitatea emblemă a asociației este corul de copii Dia.Logos, care există din 2016.

bazar cu muzică live la șura culturală gușterița - sibienii pot da o mână de ajutor

„M-am găndit să transform șura într-un spațiu pentru comunitate, unde oamenii să se întâlnească și la altfel de activități decât cele religioase. Pasul cel mai important ar fi geamurile și ușile, care costă cel puțin 7000 de euro toate. Aici va fi o sală multifuncțională de 60 mp, în care se vor face tot felul de cursuri și mi-am imaginat locul ăsta ca pe un mic palat al copiilor, unde se vor face cursuri pentru copiii din comunitate, după un anumit orar. Am găsit deja oameni dispuși să ofere cursuri de pictură, de teatru, de dans, de muzică și cursuri în domeniul tehnic. Important este că acest centru va funcționa și ca un centru social, pentru această comunitate care se confruntă cu multe lipsuri”, povestea, în urmă cu o lună, preotul Alexandru Ioniță.

bazar cu muzică live la șura culturală gușterița - sibienii pot da o mână de ajutor

Ultima oră

Comentariul meu