Pachet mixt în trafic la Sibiu – Mașină radiată, permis anulat și alcoolemie record
foto arhivă

Un sibian a vrut să bifeze toate infracțiunile rutiere într-o singură seară. Omul s-a urcat la volanului unui autoturism radiat din circulație, chiar dacă permisul îi era anulat. În plus, era și băut bine. 

„La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 00,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Nicolae Teclu de către un sibian în vârstă de 36 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că dreptul de a conduce al sibianului este anulat. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând recoltarea de probe biologice. De asemenea, s-a stabilit că autoturismul condus este radiat din circulație din cursul anului 2019”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

În momentul opririi, șoferul era însoțit de către proprietarul mașinii, un sibian în vârstă de 47 de ani, pe numele căruia polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințare. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu