încep înscrierile pentru a patra ediție a proiectului elie wiesel study tour
Sursa: americancouncils.ro

În acest proiect, 20 de participanți din România vor avea șansa să învețe mai multe despre Holocaust și drepturile omului. Vor călători prin 4 țări diferite – România, Polonia, Slovacia și Ungaria – și vor vizita locații de o mare însemnătate istorică, cum ar fi Casa Memorială Elie Wiesel, Fabrica lui Schindler și Auschwitz-Birkenau. Proiectul este complet gratuit pentru studenții între 18-26 de ani, înscriși la orice program de studiu și în orice domeniu, de cetățenie română.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a patra ediție, este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în Romania și își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute. Programul oferă 20 de burse complete ce acoperă costurile participării în program. Anul acesta, programul va avea două faze: în prima fază participanții vor avea șansa să participe la un curs online de trei săptămâni (17 August – 04 Septembrie), iar în a doua fază participanții vor lua parte la o excursie de studiu prin România, Polonia, Slovacia și Ungaria (27 Ianuarie 2021 – 05 Februarie 2021).

Participanții o să trebuiască să fie prezenți la lecțiile online, precum și să ia parte la toate activitățile din timpul fazei online sau Study Tour-ului fizic, aceastea fiind obligatorii. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 20 de participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine. În 2020, participanților din România li se vor alătura și participanți din Republica Moldova și Ungaria.

Criterii de eligibilitate:

Programul este deschis studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • au minim 18 ani și maxim 26 de ani împliniți în momentul începerii programului (17 August 2020);
  • sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
  • au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc);

Tinerii interesați se pot înscrie online până pe 13 Iulie 2020 https://americancouncils.ro/programe/elie-wiesel-study-tour/apply-here/

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro .

 

Ultima oră

Comentariul meu