Controale și razii la Sibiu - Amenzi de peste 61.000 de lei

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 crește continuu, iar normele de siguranță sunt în continuare incălcate

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 673 de persoane (dintre care 628 adulți și 45 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 498 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. Autoritățile desfășoară în continuare activități ample de verificare, a respectării regulilor în sistem integrat. În decursul zilei de 4 iulie, polițiști, jandarmi, cadre I.S.U. Sibiu, polițiști locali, precum și reprezentanți ai A.N.P.C., Ministerului Muncii și Ministerului Sănătății, au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în  piețe, pe terase și în trafic. Cu această ocazie, au fost verificate 197 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Reprezentanții Inspectoratului  pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au verificat respectarea prevederilor legale în unități de alimentație publică din municipiul Sibiu, zona centrală precum și operatori economici din cadrul a două Mall-uri. În urma celor 13 controale încheiate au fost constatate 11 nereguli fiind aplicate un număr de 11 sancțiuni (avertismente).
Polițiștii sibieni au depistat 4 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei.
În cursul acțiunilor punctuale desfășurate de către polițiștii locali, a fost aplicată o sancțiune contravențională, un sibian fiind amendat cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
În total, în cursul zilei de 4 iulie au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale în valoare de 61.500 de lei.

 

Ultima oră

Comentariul meu