o zi liberă suplimentară pentru o anumită categorie de salariați din românia
Sursa: huff.ro

Angajații din domeniul feroviar vor beneficia, pe lângă liberele legale, de o zi liberă suplimentară, conform unui proiect legislativ ce va ajunge la votul decisiv al deputaților, cu propunere de adoptare.

Proiectul de lege privind statutul personalului feroviar, care a fost adoptat de Senat spre sfârșitul lui 2019, urmează să fie votat decisiv în Camera Deputaților, conform avocatnet.ro
Această măsură implică alocarea unei zile libere suplimentare pentru angajații din sectorul feroviar, pe lângă zilele de sărbătoare legală, stabilite de Codul Muncii. Legea respectivă a mai fost adoptată o dată de Parlament, însă președintele țării a cerut reexaminarea acesteia. Senatorii, totuși, au decis să voteze încă o dată proiectul.
Astfel, după cum este prevăzut în propunerea legislativă, data de 16 februarie devine zi de sărbătoare legală pentru salariații de la căile ferate. “Ziua Feroviarilor, sărbătorită anual la data de 16 februarie, se declară zi de sărbătoare legală pentru personalul feroviar, prin derogare de la prevederile art.139 alin.(1) din Codul muncii (articolul care stabilește lista liberelor legale din an – n. red.)”, se precizează în proiectul de act normativ.

Sursa: avocatnet.ro

Ultima oră

Comentariul meu