Un sibian a simțit pe propria piele că ulciorul nu merge de multe ori la apă
FOTO arhivă

Un șofer din Sibiu, prins în repetate rânduri băut la volan, a fost reținut de polițiști. Bărbatul are 27 de ani și este acum cercetat penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Sibianul a fost prins, prima dată, băut la volan, la mijlocul lunii mai, pe strada Rahova din Sibiu. Atunci, acesta avea o alcoolemie de 0,63 la mie.

„În fapt, la data de 17 mai a.c., bărbatul a fost depistat conducând un autoturism pe strada Revoluției din muncipiul Sibiu în timp ce avea o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, dreptul de a conduce al sibianului fiind suspendat până la soluționarea cauzei”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

A doua oară, polițiștii l-au depistat la finalul lunii iunie, pe strada Someșului. Deși mirosea puternic a alcool, individul a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Mai mult, dreptul de a conduce îi era suspendat.

„La data de 28 iunie a.c., sibianul a fost depistat din nou în trafic, la volanul unui autoturism condus pe strada Someșului, când, deși emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, dar și recoltarea de probe biologice. De această dată, pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are acest drept suspendat, respectiv refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge”, adaugă Luciana Lazăr.

În cursul zilei de 1 iulie, polițiștii rutieri au luat față de conducătorul auto măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru aplicarea unei măsuri preventive, sibianul fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcolului, conducerea unui autovehicul având acest drept suspendat, respectiv refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ar trebuii sa faca puscarie acest individ poate ii se mai urca acea minte mica ce o are sau macar sa ii se ia dreptul de a conduce definitiv pe drumurile publice.Pana nu comite vreun accident soldat cu victime!Prea slabe legile la noi in privinta asta ar trebui statu asta sa faca ceva cu legile acestea.Ca sa nu mai zic ca judecatorii sunt vai steaua lor.Furi o gaina primesti 3 ani omori o persoana 5 ani din care dupa 2 ani iesi liber.Vai steaua noastra.