s-a redeschis muzeul cinegetic din sibiu - ce obiecte valoroase prezintă

Începând cu data de 1 iulie, Muzeul Cinegetic și-a redeschis ușile pentru vizitatori

Muzeul Cinegetic „August von Spiess”, a fost deschis pentru public în 1966 şi reorganizat în 1981 într-o cochetă vilă în stil românesc care a aparţinut colonelului-vânător Spiess, o autoritate în domeniu ce a deţinut pentru mulţi ani funcţia de Maistru de Vânătoare a Casei Regale. Colonelul a fost un vânător renumit, care a participat la un lung safari în Africa, de unde a adus piese deosebit de valoroase care acum fac parte din colecţia Muzeului Cinegetic. Colecţia cuprinde un număr de aproximativ 1600 piese. Alături de expozitia dedicată colonelului Spiess, vizitatorii pot vedea si expozitia dedicată lui Ionel Pop. Aceasta prezintă obiecte personale, trofee, manuscrise sau vestigii ale Văii Frumoasei, ce au aparținut lui Ionel Pop sau în legătură cu acesta și locurile pe care le-a colindat de-a lungul vieții sale.

s-a redeschis muzeul cinegetic din sibiu - ce obiecte valoroase prezintăLa ora actuală patrimoniul muzeal numără 1.577 de piese, unele cu o vechime de peste 100 de ani, achiziţionate de la colecţionari sau provenite din donaţii acumulate începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea, în cea mai mare parte, din trei colecţii importante: „August von Spiess”, „Emil Witting” şi „Colecţia Societăţii Ardelene de Ştiinţe Naturale din Sibiu”.
Proiectul expozițional a fost realizat printr-un parteneriat între Muzeul Național Brukenthal și colecționarul sibian Alexandru Bârsan, care a pus la dispoziție obiectele din cadrul expoziției și a sprijinit amenajarea sălii, a declarat Alexandru Chituță, șef secție Marketing.

Ultima oră

Comentariul meu