noptiere pentru dormitor: cum să le alegi în 5 paşi simpli

De obicei, dintr-un dormitor complet nu pot lipsi noptierele: poate ai nevoie de ele pentru spaţiu de depozitare, pentru un design complet al camerei sau pentru a depozita aproape de pat lucrurile necesare pentru tine. Oricare ar fi motivul, noptierele pentru dormitor sunt importante în amenajarea finală a camerei şi trebuie alese cu răbdare. Iată un mic ghid pentru a le alege în 5 paşi simpli:

1. Material

Materialul noptierelor pentru dormitor trebuie să se potrivească cu materialele folosite pentru restul mobilierului. Spre exemplu, dacă ai optat pentru un pat din lemn masiv, noptierele cele mai potrivite ar trebui să fie din acelaşi material. Nu opta pentru prea multe materiale distincte, deoarece decorul final ar putea să fie dominat de haos. De asemenea, atunci când alegi materialul, gândeşte-te cât de bine va rezista acesta în timp. Vei folosi noptierele destul de des, aşa că investeşte într-un material rezistent la uzură.

2. Culoare

 Culoarea noptierelor nu trebuie să fie străină de culorile folosite în restul camerei. Desigur, poţi alege ca acestea să fie pata de culoare a dormitorului, însă nu opta pentru extra culoare dacă ai deja un pat sau dulapuri colorate puternic. De asemenea, dacă vei folosi des noptierele pentru a depozita lucruri, ia în calcul că există riscul ca acestea să se păteze, în special dacă achiziţionezi unele albe sau gri.

3. Model

 Există nenumărate modele de noptiere: simple, etajate, cu un sertar, cu mai multe sertare şi lista poate continua la infinit. Astfel cel mai indicat este să alegi un model de noptieră care se potriveşte nevoilor tale. Ţi-ar prinde bine extra spaţiu de depozitare în dormitor? Atunci achiziţionează un model cu sertare, astfel încât să poţi depozita uşor lucruri fără ca acestea să fie la vedere. Dacă preferi un decor minimalist, poţi alege un model simplu, de mici dimensiuni. Indiferent de alegerea ta, pe hoome.ro găsești o colecție vastă de noptiere moderne pentru dormitor.

4. Dimensiuni

 Dimensiunile noptierelor pentru dormitor trebuie alese în funcţie de spaţiul de care dispui, dar nu numai. Spre exemplu, chiar dacă ai un dormitor spaţios, se poate că acesta să fie deja destul de încărcat de obiecte de mobilier deja achiziţionate. În acest caz, deşi există spaţiu, este de preferat să alegi modele de mici dimensiuni. De asemenea, trebuie să ţii cont de ce vei ţine pe noptieră: dacă ai nevoie să ai mereu lângă pat mai multe obiecte, atunci alege o noptieră încăpătoare, pentru a-ţi asigura tot confortul.

5. Buget

Bugetul este şi el esenţial în alegerea noptierelor. În funcţie de bugetul pe care îl ai, poţi căuta piese care să se încadreze atât în preţul căutat, cât şi în cerinţele avute. Dacă ai un buget mic, cauta cu răbdare. Poate părea că nu vei găsi piese care să corespundă tuturor cerinţelor tale, însă cu puţină răbdare, ai toate şansele să găseşti un produs pe placul tău. Ia în calcul şi magazinele de tip outlet sau firmele autohtone de mobilier.

Alegerea noptierelor poate face diferenţa între un dormitor perfect amenajat şi unul incomplet. Alege piese care să fie pe gustul tău şi să îţi ofere toate funcţionalităţile de care ai nevoie.

 

Ultima oră

Comentariul meu