măsurile de prevenție covid-19 - neglijență în unele instituții publice din sibiu

Numărul de persoane infectate cu Covid-19 a înregistrat o creștere considerabilă în ultimile zile. Cum respectă sibienii regulile de prevenție adoptate de instituțiile publice

După ridicarea situației de urgență, s-au adoptat o serie de măsuri de siguranță pentru protejarea populației și pentru evitarea răspândirii virusului. “Accesul cetățenilor în clădire este posibil doar pe intrarea D dinspre Piața Mică, corespunzător semnalizată. Cetățenii care intră în sediu au obligația să poarte mască și să își dezinfecteze mâinile cu gel dezinfectant pus la dispoziție de instituție, în dozatoare amplasate la intrare. Cetățenii vor lua un bon de ordine și sunt poftiți în sala de așteptare până când Centrul de Informații pentru Cetățeni sau funcționarul de la ghișeele Direcției Fiscale îi poate primi. Această măsură este necesară pentru asigurarea distanțării, în incinta Centrului de Informare fiind permis accesul unui singur cetățean la fiecare funcționar. În sala de așteptare scaunele sunt corect distanțate. ” a declarat purtătorul de cuvânt al Primariei Sibiu, Mirela Gligore.

măsurile de prevenție covid-19 - neglijență în unele instituții publice din sibiu

măsurile de prevenție covid-19 - neglijență în unele instituții publice din sibiu Dacă la început aceste reguli erau respectate cu strictețe și implementate de majoritatea instituțiilor publice, în prezent, lucrurile sunt mult mai relaxate. Printre cele mai aglomerate instituții din oraș, unde fluxul de persoane este mare, se numără și Administrația Județeană a Finanțelor Publice, unde regulile sunt parțial ignorate. Deși la intrarea în clădire există o persoană responsabilă de termoscanarea celor care pășesc pragul instituției, nu toate persoanele sunt verificate. Nici la capitolul distanțare socială lucrurile nu sunt îmbucurătoare, cozile la xerox si la ghișee fiind destul de mari, iar oamenii inghesuiți.

măsurile de prevenție covid-19 - neglijență în unele instituții publice din sibiuO altă locație unde aglomerația persistă mereu, este poșta. Aici am regăsit persoane conștiincioase, care respectau distanța, foloseau dezinfectantul amplasat în interior și purtau măști de protecție. De asemenea, accesul în clădire se face fără verificarea temperaturii.

Ultima oră

Comentariul meu