Cum se sărbătoresc cei 100 de ani de învățământ militar românesc la Sibiu
Sursa: Facebook Consiliul Judetean Sibiu

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” aniversează astăzi 100 de ani de existenţă a învăţământului militar românesc la Sibiu

Fondarea acestui organism menit să formeze viitorii ofițeri ai armatei,  a avut în spate munca unor oameni mari, care au contribuit la dezvoltarea ulterioară a țării.  Astăzi, la fel ca acum 100 de ani, misiunea instituţiei este fundamentală, deoarece, este cea care formează ofițeri pentru Forțele Terestre ca profesioniști în cadrul sistemului național de apărare al țării. Cu această ocazie a fost vernisată expoziția „1920-2020. 100 de ani de învățământ militar românesc la Sibiu” și a fost lansat un album cu cele mai importante evenimente.

Cum se sărbătoresc cei 100 de ani de învățământ militar românesc la Sibiu
Sursa: Facebook Consiliul Judetean Sibiu

Expoziția aduce în prim plan, aspecte relevante privitoare la istoria de 100 de ani la Sibiu a uneia dintre cele mai importante instituții de învățământ militar românesc. „Îi felicit pe organizatori pentru că au ales acum la aniversarea a 100 de ani de învățământ românesc să prezinte sibienilor în această expoziție momente din istoria acestui veac. Locația aleasă este una care aduce evenimentul în inima cetății și dă posibilitatea să fie vizitată de cât mai mulți sibieni, dar și turiști. Istoria de 100 de ani cuprinde foarte multe realizări, pe unele le cunoaștem, pe altele le vom afla din această expoziție. Știm cât de important este învățământul militar sibian pentru armata română, pentru statul român și că foarte multe generații de ofițeri au plecat de aici și au ajuns în funcții înalte de comandă ale armatei române. Vă doresc să pășiți cu optimism în următoarea sută de ani, să aveți realizări la fel de frumoase și vă suntem alături în tot ceea ce vă doriți să realizați și în viitor. La mulți ani!” a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Constantin Luca.

Cum se sărbătoresc cei 100 de ani de învățământ militar românesc la Sibiu
Sursa: Facebook Consiliul Judetean Sibiu

De asemenea, astăzi de la ora 20:00 va avea loc o proiecție video pe clădirea Muzeului Național Brukenthal cu imagini din evoluția instituției militare de învățământ de-a lungul celor 100 de ani de activitate.

Ultima oră

Comentariul meu